Jeseni je bil pomemben adut kranjskega Triglava, ki je jesenski del tekmovanja končal na drugem mestu lestvice 2. SNL, tudi Aleks Pihler, ki so si ga Gorenjci pred začetkom sezone izposodili od Domžal. Nadarjeni nogometaš je priložnost zagrabil z obema rokama, saj je odigral vseh petnajst ligaških tekem.


“Do začetka drugega dela je še nekaj tednov in komaj že čakamo, da se končno začne. Zimske priprave se res zelo vlečejo in to je za nogometaša najtežji del sezone. Kot rečeno, komaj že čakamo na začetek, da bomo lahko pokazali kaj vse znamo,” je za klubsko spletno stran dejal 21-letni vezist, ki bo pomemben adut stratega Siniše Brkića tudi spomladi, ko bodo skušali Gorenjci nadoknaditi pet točk zaostanka za vodilnim Krškim, s katerim bodo sicer v soboto odigrali pripravljalno srečanje. Tako kot Krčani, bodo tudi Kranjčani v nadaljevanje sezone krenili v praktično nespremenjeni ekipi, saj odhodov ni bilo, novinca pa sta zgolj Burak Zairi in povratnik Damir Marijan. Tudi to bo po besedah Pihlerja dodatna prednost: “Zagotovo je velika prednost, ker se ekipa ni izdatno spremenila. Celotni prvi del sezone smo odigrali skupaj in se že zelo dobro poznamo. Morda res ni bilo številnih prihodov, ampak sam sem mnenja, da smo kot ekipa in celota veliko boljši, kar se bo pokazalo tudi v nadaljevanju sezone.”

“Bil sem povabljen na krajši zbor mlade reprezentance v Strunjan in to je bila nova pozitivna izkušnja. Po eni strani sem poziv pričakoval, po drugi spet ne. Vsekakor gre zahvala Triglavu, kjer sem odigral ogromno tekem in si tako tlakoval pot v izbrano vrsto,” pa je o povabilu v mlado izbrano vrsto, ko se je le-ta pred nekaj tedni zbrala na krajših pripravah, dejal mladi Štajerec, ki je pod vodstvom sedanjega selektorja Primoža Glihe igral že v mladinski reprezentanci.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Začel se je drugoligaški ples

Na uvodni tekmi nove sezone v 2. SNL so na obračunu nekdanjih prvoligašev slavili Triglava…