Že včeraj smo poročali, da bo Nogometna zveza Slovenije danes dopoldne sprejela odločitev o nadomestnem terminu večnega derbija. Govorice so v “ospredje potiskale” 21. november, ki ga je sedaj potrdila tudi naša krovna nogometna organizacija.

Ljubljančani in Mariborčani se bodo udarili v prvem terminu po dodatnih kvalifikacijah za EURO 2016, v soboto, 21. novembra, ob 20:15, so sporočili iz NZS: “Ljubitelji slovenskega ligaškega nogometa, ne le pristaši Olimpije in Maribora, so z velikim razočaranjem sprejeli prepoved drugega derbija v letošnji sezoni med prvouvrščeno ljubljansko Olimpijo in zdaj drugouvrščenim Mariborom. Tekma, ki jo je upravna enota prepovedala zaradi migrantske krize, bo odigrana 21. novembra ob 20.15 v Ljubljani.” Ker bi se morala Olimpija in Maribor 21. novembra pomeriti s Krko oziroma Gorico, je nadomestni datum posledično vplival tudi na prestavitev dveh tekem 18. kroga. Novomeščani in Goričani bodo svoje obveznosti tako izpolnili v sredo, 25. novembra.

Ob tem so pri NZS še zapisali, da verjamejo, da bo večni derbi ponudil pravi nogometni praznik: “Pred potrditvijo termina je NZS počakala tudi na mnenje državnih institucij v povezavi z možnostjo igranja tekme v predlaganem terminu, saj ne želimo, da bi ponovno prišlo do neljubih dogodkov v povezavi s prepovedjo tekme zaradi nerazpoložljivosti policijskih specialnih enot. Na NZS verjamemo, da bo tekma med Olimpijo in Mariborom pravi slovenski nogometni praznik za vse ljubitelje slovenskega ligaškega nogometa, tako za družine kot navijače, ter da bo minil v duhu fair playja med obema ekipama tako na igrišču kot na tribunah.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do remija v Zagrebu, Kranjčani priznali premoč Zemunu

Tudi danes sta dva slovenska prvoligaša izkoristila reprezentančni premor, Kranjčani so go…