Zavrčani so danes razrešili še nekaj ugank o kadrovski križanki. Potem ko so Haložani že pred dnevi potrdili prestope Luke Šalamuna in Tina Karamatića, nigerijski vezist Agboyi Ovbokha je pogodbo sklenil že jeseni, je danes jasno, da bodo završki dres spomladi nosili še Filip Duriš, David Berežny, Dean Tišma in tudi stari znanec Marko Ranilović.

Mariborčan se je po enem letu vrnil v staro gnezdo, saj je završka vrata branil že v jesenskem delu lanske sezone. Nekdanji vratar Maribora in Ferencvaroša je bil v prvi polovici lanskega leta član splitskega Hajduka, jeseni pa je branil mrežo slovaškega Viona, pri katerem ga je v začetku sezone vodil Milko Đurovski, ki se je jeseni za kratek čas usedel tudi na klop Zavrča. Ranilović bo v haloškem prvoligašu zapolnil luknjo, ki je nastala z odhodoma Dominika Picka in Pavla Bajze. Hrvat in Slovak sta se med zimskim premorom poslovila od završkega prvoligaša. Trener Ivica Solomun je posledično ostal pri vsega enem vratarju, Matiji Kovačiću, ki pa na pripravah na Malti, kamor je odpotoval tudi Ranilović, ni blestel. Mladi hrvaški vratar je prejel kar deset od skupno enajstih zadetkov, a je ob tem potrebno zapisati, da mu tudi precej luknjasti obrambni zid ni bil ravno v veliko pomoč.

Ostala trojica, ki je stara med devetnajst in dvajset let, je slovenski javnosti popolna neznanka. O slovaškem dvojcu smo pisali že pred tedni. Duriš je visokorasli napadalec, sicer tudi mladi slovaški reprezentant, ki je bil jeseni član druge ekipe bratislavskega Slovana, medtem ko je osrednji branilec Berežny nazadnje član mladinskega moštva Catanie. V Italiji, za mladinsko ekipo Barija, je nazadnje igral tudi Dean Tišma. Srb rojen v hrvaškem Kninu, ki je bil jeseni brez kluba, se najbolje znajde na poziciji krilnega napadalca, vzgojen pa je bil pri Crveni zvezdi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do remija v Zagrebu, Kranjčani priznali premoč Zemunu

Tudi danes sta dva slovenska prvoligaša izkoristila reprezentančni premor, Kranjčani so go…