Potem ko so Celjani, Domžalčani in Koprčani sezono 2015/16 odprli z včerajšnjimi tekmami kvalifikacij za Evropsko ligo, so tik pred začetkom nove sezone tudi Mariborčani. Vijolice sezono odpirajo v nedeljo zvečer, s tekmo Superpokala, na Bonifiki se bodo pomerili s pokalnim prvakom Luko Koprom.

Novosti je precej, ne zgolj na kadrovskem področju, kljub temu pa so v teh dneh več ali manj vsa v pričakovanju pričakovanja usmerjena v nedeljsko tekmo s Koprčani. V boj s kanarčki se bo državni prvak podal brez pomoči Arghusa in Sallalicha. “Priprave se prevešajo v drugi del, trenutno vse poteka po načrtih. Fantje delajo dobro, so osredotočeni na svoje obveznosti. Manjše težave se, žal, pojavljajo pri Arghusu in Sallalichu, ostali se vračajo po predvidevanjih. Ndiaye je že v pogonu, Filipović bo od naslednjega tedna. V nedeljo nas čaka prva uradna tekma v novi sezoni, v Kopru proti Kopru so vedno zahtevni dvoboji. Vsi zdravi igralci gredo na pot, želimo se predstaviti v dobri luči,” je na današnji novinarski konferenci dejal trener Ante Šimundža.

Nato je besedo dobil tudi športni direktor Zlatko Zahovič, ki je pred dnevi, po težavah Arghusa, muči ga poškodba trebušnega zidu, povlekel še drugo potezo v smeri prihodov in po defenzivnem vezistu Marwanu Kabhi v Ljudski vrt zvabil še osrednjega branilca Abela Giglija, ki smo ga lahko v sezoni 2013/14 že spoznali v dresu Gorice. Oblikovalec kadrovske politike pa se je držal tudi obljube po koncu minule sezone, ko je dejal, da bo Maribor okrepil tudi mladinske selekcije: “Kadrovske zadeve v članskem moštvu smo že predstavili. Pred časom pa smo tudi napovedali, da bomo okrepili mladinsko in kadetsko ekipo z reprezentanti Slovenije. Lahko povem, da smo pripeljali pet novih igralcev. Nogometna šola je zelo pomembna, po številnih uspehih želimo v takšnem slogu nadaljevati. Naši novi člani so Medin Bajrami (letnik 1998, doslej Domžale, štoper) in Sandi Ogrinec (1998, Bravo, vezist), ki bosta igrala za mladinsko, za kadetsko ekipo pa Adis Hodžić (1999, Olimpija, desni bočni), Juš Štusej (2000, Celje, vezist/napadalec) ter Aljoša Matko (2000, Krka, napadalec/vezist).”

Pa se lahko v Ljudskem vrtu do prve evropske preizkušnje s kazahstansko Astano pripeti še kakšen odhod? “Ne bomo jih dovolili. Maribor je Maribor, ambiciozen klub, ki ima tudi obvezo do naših navijačev igrati v popolni postavi. Delovalo bi neresno, če bi dovolili odhode tik pred začetkom sezone. V klubu bomo naredili vse, da bi bili v najmočnejši postavi za tekmi leta ob začetku evropskih kvalifikacij. Do Astane ne bo odhodov, skušali bomo ostati v tej zasedbi čim dlje,” je zaključil Zlatko Zahovič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović podaljšal sodelovanje z Muro

Matko Obradović je za tri sezone podaljšal pogodbo z Muro. Sedemindvajsetletni čuvaj mreže…