V taboru Maribora se dva tedna pred obračunom s kazahstansko Astano soočajo predvsem s težavami v obrambi. Arghusa muči poškodba trebušnega zidu, zaradi česar je požrtvovalni Brazilec izpadel iz kombinacij za nastop proti kazahstanskemu prvaku, poškodovan je tudi mladi Žiga Živko. Tako je trener Ante Šimundža ob še zelenem Damjanu Vukliševiću ostal le še pri dveh izbirah, Marku Šulerju in Aleksandru Rajčeviću.

Trenerski štab je v minulih pripravljalnih tekmah luknje krpal tudi z Alešem Mertljem na položaju osrednjega branilca, a se eksperiment ni ravno obnesel, saj so Štajerci v dveh tekmah z Astro in Sturmom prejeli kar osem zadetkov. Šporni direktor Zlatko Zahovič je tako potegnil pričakovano potezo in vrste okrepil z novim branilcem. V Ljudski vrt se seli Abel Gigli, ki smo ga na slovenskih igriščih v sezoni 2013/14 spoznali v goriškem dresu. Pod vodstvom trenerja Luigija Apollonija je Italijan somalijskega porekla odigral 17 ligaških tekem, v minuli sezoni pa ga je Parma posodila drugoligaškemu Crotoneju, v Serie B pa je zbral 16 nastopov.

Kot so pred nekaj minutami sporočili iz mariborskega tabora, je 24-letni branilec z vijolicami sklenil dveletno pogodbo in zadolžil dres s številko 13, novim soigralcem pa se bo pridružil že na jutrišnjem dopoldanskem treningu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Ščulac zapušča Krško

    Kot so sporočili iz posavskega prvoligaš dosedanji prvi trener Krčanov Alen Ščulac zapušča…
  • Tavres: »Cilj je 200 golov v Prvi Ligi«

    Za uradno spletno stran vodilnega prvoligaša se je po srečanju in zmagi nad Triglavom in m…
  • Aluminij do zmage v Krškem

    Nogometaši Krškega so v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Alumini…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ščulac zapušča Krško

Kot so sporočili iz posavskega prvoligaš dosedanji prvi trener Krčanov Alen Ščulac zapušča…