Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije je na nocojšnji gala prireditvi v enem od ljubljanskih hotelov še dvanajstič proglasil najboljšega igralca sezone. V glasovanju, v katerem je sodelovalo 154 igralcev 1. SNL, je pričakovano največ glasov prejel Rok Kronaveter.

Mariborčan v Olimpiji, ki je s sobotnim zadetkom v Velenju potrdil naslov državnega prvaka, je v letošnji sezoni dosegel že sedemnajst zadetkov, k temu pa dodal še dve asistenci. Kronaveter se je v glasovanju nogometašev uvrstil pred (bivšega) soigralca Andraža Šporarja in Miho Zajca, ki je v konkurenci mladega nogometaša premagal prav Šporarja in Gregorja Bajdeta.

Močno v zeleno je obarvana tudi najboljša enajsterica, saj se je v njo uvrstilo kar sedem zdajšnjih ali nekdanjih članov Olimpije. Za najboljšega vratarja je bil proglašen Nejc Vidmar (Domžale/Olimpija), med branilci so se v idealno enajsterico uvrstili Nemanja Mitrović (Olimpija), Matic Fink (Olimpija), Toni Datković (Luka Koper) ter Nejc Skubic, bivši kapetan Domžal. Med vezisti so največ glasov soigralcev prejeli Miha Zajc (Olimpija), Rok Kronaveter (Olimpija) in Blaž Vrhovec (Celje), mesta v napadu pa so zasedli bivši zmaj Andraž Šporar, Blessing Eleke (Gorica/Olimpija) ter Jean-Philippe Mendy (Maribora).

Prvič so v glasovanju sodelovale tudi igralke SŽNL, po tem ko so se med trojico nominirank znašle Zala Gomboc, Tjaša Tibaut in Manja Rogan, je čast, da je kot prva prejela laskavo priznaje, pripadla Manji Rogan, članici beltinškega Pomurja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović podaljšal sodelovanje z Muro

Matko Obradović je za tri sezone podaljšal pogodbo z Muro. Sedemindvajsetletni čuvaj mreže…