Iz Nogometne zveze Slovenije so včeraj sporočili, da Zavrč tudi po pritožbi na drugi stopnji ni prejel tekmovalne licence za prihodnjo prvoligaško sezono. Haložani bodo, če bodo izpolnili pogoje za izredno licenciranje, vsaj eno leto preživeli na drugoligaških igriščih, čeprav je vodstvo kluba včeraj napovedalo pritožbo.

Zveza je po včerajšnji odločitvi že krenila v iskanje desetega prvoligaša. Kot drugouvrščeni klub 2. SNL so se prvi v vrsto postavili Kidričani, ki so morali v dodatnih kvalifikacijah za napredovanje v 1. SNL priznati premoč prav Zavrčanom. Upravni odbor kluba, ki je med prvoligaši igral že v sezoni 2011/12, se je danes sestal prav na temo prvoligaškega povabila in odločil, da bo Aluminij v prihodnji sezoni igral v prvoligaški druščini. Odločitev Upravnega odbora je za naš portal potrdil tudi Toni Pernat, sicer dolgoletni sekretar kluba.

“Upravni odbor Nogometnega kluba Aluminij se je na današji seji odločil, da sprejme povabilo Nogometne zveze Slovenije za igranje v 1. SNL. Ocenjujemo, da je klub kadrovsko in organizacijsko sposoben sprejeti za izziv, ter tako nadgraditi dosedanje uspešno delo pri vzgoji in razvoju lastnega igralskega kadra. To ostaja še naprej osnovno poslanstvo kluba,” so pri kidričevskem klubu zapisali v izjavi za javnost.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
 • Triglavani okrepili obrambo

  Kranjčani, ki so, v jesenskem delu prvenstva, prejeli največ zadetkov v ligi, so se odloči…
 • Domžalčana na posojo k Dobu

  Iz Domžal prihaja novica, da bosta do konca te sezone klub zapustila dva mlada nogometaša,…
 • Maribor pripeljal obetavnega Hrvata

  Mariboru se je pred nadaljevanjem sezone pridružil 18-letni hrvaški branilec Rocco Ćoza, k…
Naloži več novic iz Prva Liga

2 komentarja

 1. Gorchy

  7. 6. 2016 na 14:04

  Upam,da bodo sedaj igrali z dosedanjim kadrom in ne tako kot pred leti,ko so v kljub pripeljali tujce in posledično pustili na cedilu domače igralce,ki so prigarali prvo ligo..

 2. Aton

  10. 6. 2016 na 01:37

Dodaj odgovor

Poglejte še

Triglavani okrepili obrambo

Kranjčani, ki so, v jesenskem delu prvenstva, prejeli največ zadetkov v ligi, so se odloči…