Agima Ibraimija marca čaka reprezentančno gostovanje na koprski Bonifiki. Danes je jasno, da se bo makedonski reprezentant v obračun s Slovenijo podal tudi s slovenskim potnim listom. Še pomembneje pa je, da mariborska desetica v postavi vijolic v bodoče ne bo več zasedala mesta tujega nogometaša.

S tem se je olajšala tudi izbira za trenerja Krunoslava Jurčića, saj je bilo še pred dnevi v mariborskem kadru kar šest nogometašev s statusom tujca. Ob Ibraimiju, ki je za Maribor v 162 uradnih tekmah dosegel 42 zadetkov, še Marko Janković, Marwan Kabha, Welle Ndiaye, Amar Rahmanović in Sintayehu Sallalich. Pravila Nogometne zveze Slovenije, natančneje Tekmovalni pravilnik, določajo, da lahko trenerji med osemnajsterico nogometašev, ki kandidirajo za nastop na uradni tekmi, uvrstijo zgolj trojico nogometašev, ki ne posedujejo potnega lista države Evropske unije.

Ibraimi je sicer po Marcosu Tavaresu in Dejanu Mezgi že tretji nogometaš Maribora, ki je v času igranja v Ljudskem vrtu prejel slovensko državljanstvo. Makedonec albanskega porekla v Sloveniji igra že vse od leta 2008. Dve leti je bil član Olimpije, še pol leta pred selitvijo v Maribor je nosil tudi dres Nafte. Ob tem se je leto in pol dokazoval tudi v Turčiji in v Italiji, kjer je kot posojeni nogometaš Maribora igral za Cagliari.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Ščulac zapušča Krško

    Kot so sporočili iz posavskega prvoligaš dosedanji prvi trener Krčanov Alen Ščulac zapušča…
  • Tavres: »Cilj je 200 golov v Prvi Ligi«

    Za uradno spletno stran vodilnega prvoligaša se je po srečanju in zmagi nad Triglavom in m…
  • Aluminij do zmage v Krškem

    Nogometaši Krškega so v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Alumini…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ščulac zapušča Krško

Kot so sporočili iz posavskega prvoligaš dosedanji prvi trener Krčanov Alen Ščulac zapušča…