Sobotnega večnega derbija med Olimpijo in Mariborom ne bo. Derbi, ki ga je javnost pričakovala z nestrpnostjo kot že dolgo ne, je odnesla prebežniška kriza, saj policija v vrhunca krize ni zmožna zagotoviti primernega števila policistov, ki bi na tekmi visokega tveganja skrbeli za red na tribunah.

Čeprav so pristojni organi in vse vpletene strani pozno dopoldne pričele skorajda polčetrt ure trajajoč sestanek na Upravni enoti Ljubljana, nekajurno posvetovanje ni prineslo rešitve, ki bi slovenskemu nogometu prinesla korist. Kot so zapisali na spletni strani RTV Slovenija, bi morali pristojni pri Slovenski policiji za varovanje sobotnega derbija do 18. ure zagotoviti določeno število policistov, številka naj bi bila 150 policistov. “Javna prireditev tekma 1. SNL med NK Olimpija in NK Maribor, v soboto, dne 24. 10. 2015, med 18.30 in 22.30 uro, na Nogometnem Stadionu Stožice v Ljubljani, se prepove,” so v skopem sporočilu sporočili iz UE Ljubljana, ki ga je Olimpija javnosti prenesla preko klubske spletne strani. Iz vodilnega kluba državnega prvenstva so ob tem še zapisali, da bodo več informacij podali na jutrišnji novinarski konferenci.

V vsej krizni situaciji je potrebno razumeti tudi policiste, saj že nekaj dni varujejo mejo in skrbijo za red med prebežniki, ne glede na to, da bo imela odpoved derbija zagotovo precejšnje posledice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do remija v Zagrebu, Kranjčani priznali premoč Zemunu

Tudi danes sta dva slovenska prvoligaša izkoristila reprezentančni premor, Kranjčani so go…