Ljudski vrt zapušča eden od nogometašev, ki se je z veliko mero srčnosti in borbenosti utrdil v srcih mariborskih pristašev. Arghus se po štirih letih v vijoličastem dresu seli na Portugalsko, odslej bo član Brage.

“Arghus si je zaželel odhoda, spremembe okolja in kluba. Kot vsak profesionalec je poskrbel zase. Dobil je in prinesel ponudbo klubu, ki nas je zadovoljila. Ugodili smo mu, dogovor je sklenjen. Profesionalnost je Arghus potrdil tudi v vseh letih igranja za NK Maribor in želimo mu vso srečo v nadaljnji karieri,” je odhod 27-letnega branilca pokomentiral športni direktor Zlatko Zahovič. Brazilca z italijanskim potnim listom so s prestopom na Pirenejski polotok, tedaj v Španijo, povezovali že ob koncu zimskega prestopnega roka, ko pa je Arghus ostala v Ljudskem vrtu. Osrednji akter zgodbe je v zadnji izjavi za spletno stran mariborskega kluba dejal, da so občutki mešani: “Občutki so mešani. Vesel sem zaradi novega izziva, a hkrati težkega srca zapuščam Maribor. Prišel sem kot neuveljavljen igralec, tukaj pa osvajal trofeje in igral s strastjo. Maribor mi bo ostal v čudovitem spominu. Upam, da se bom še kdaj vrnil. To ni slovo, ob odhodu lahko rečem nasvidenje. Ponosen sem, da sem bil del zgodovine NK Maribor, da bo moja fotografija ostala v Ljudskem vrtu. Zahvaljujem se klubu za priložnost, navijačem za vso podporo. Verjamem, da sem pripravljen na nov izziv. V štirih letih in dveh mesecih sem pridobil dragocene izkušnje in menim, da je pravi čas za novo poglavje v karieri. Navdušen sem, da se bom lahko preizkusil v portugalski ligi.”

Arghus je v dresu Maribora odigral 116 tekem, dosegel tudi osem zadetkov, v soboto, ko se je vrnil po daljši odsotnosti zaradi poškodbe, pa je v Velenju zaigral še zadnjič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do remija v Zagrebu, Kranjčani priznali premoč Zemunu

Tudi danes sta dva slovenska prvoligaša izkoristila reprezentančni premor, Kranjčani so go…