Slovenci imamo v tem trenutku svoje predstavnike v obeh ekipah iz Milana. Dres črno-modrega Interja nosita Samir Handanović in Rene Krhin, ki se je vrnil iz Bologne, medtem ko je Vid Belec posojen na Portugalsko, člana Milana pa sta Žan Benedičić in Valter Birsa.


A že v kratkem bi se lahko število slovenskih predstavnikov v obeh klubih zmanjšalo. Gazzetta dello Sport v včerajšnji izdaji namreč poroča, da naj bi se Reneja Krhina resno zagrela Sampdoria, še posebej naj bi za prestop 24-letnega štajerskega vezista navijal strateg Siniša Mihajlović, v preteklosti tudi nogometaš Interja. Krhin je v minuli sezoni igral v dresu Bologne, za katero je odigral 27 ligaških tekem, a se s soigralci ni uspel obdržati v Serie A.

Foto: Jure Banfi
Kje bo kariero nadaljeval Valter Birsa? (Foto: Jure Banfi)

Negotova je tudi prihodnost Valterja Birse. 27-letni Šempetrčan se je predvsem v prvi polovici sezone proti pričakovanjem večinskega dela javnosti zelo dobro znašel v dresu rdeče-črnih, izkoristil številne poškodbe, ki pa v drugi polovici sezoni niso zaobšle niti njega, zaradi česar spomladi pod vodstvom Clarenca Seedorfa praktično ni igral. ‘Rossonere’ bo v novi sezoni vodil legendarni Filippo Inzaghi, ki pa na slovenskega reprezentanta ne računa. Britanski tabloid Metro je včeraj razpisal o tem, da naj bi vodstvo Tottenhama razmišljalo o izvedbi prestopa, ki bi Milanu prinesel okrog štiri milijone funtov, veliko bolj verjetnejše pa se zdijo vesti italijanskih medijev. Sky Sport je poročal, da se je za krilnega nogometaša zagrel Empoli, ki se je znova prebil med italijanske prvoligaše, zanimanje pa naj bi prihajalo tudi iz daljne Rusije in sicer iz Rubina. Klub iz Kazana naj bi po zadnjih vesteh v prestop vključil tudi finskega vezista Romana Emerenka, za zdaj pa ni povsem izključena niti možnost posoj.

  • Olimpijin ponoven zmenek z eksoti?

    Olimpija si je s tretjim mestom zagotovila kvalifikacije za Konferenčno ligo, kjer bo v pr…
  • Kdo so možni nasprotniki Mure?

    Po tem, ko nas je Mura lani navduševala v Konferenčni ligi, bo letos pot zanje do tja prec…
  • Ibričić: Bilo je prelepo

    V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

VIDEO: Jan Mlakar osvojil hrvaški pokal

Enaintrideseti hrvaški pokal je imel finalno tekmo na stadionu Poljud v dalmatinski presto…