Slovenski reprezentanti so še enkrat več dokazali, zakaj so v zadnjih letih nanizali toliko uspehov. Kljub ogromnemu razočaranju, ki ga je prinesel torkov poraz v tekmi s Srbi, so fantje strnili vrste, ohladili glave in kot si je želel kapetan Osredkar – dokazali, da so si nastop na evropskem prvenstvu zaslužili. Portugalska jih je sicer premagala z izidom 6:2, a so se varovanci selektorja Dobovičnika prikazali v povsem drugi luči kot v torek in tako prvenstvo zapuščajo dvignjenih glav.


V prvi polčas so naši krenili previdno in taktično zrelo. Ponovno jim je uspelo hitro vodstvo, ko je Čujec zadel že v tretji minuti. V nadaljevanju se je na trenutke zdelo, da so naši igrali celo malo boječe, a z odlično obrambno igro so Portugalce po njihovem izenačenju v peti minuti popolnoma onesposobili. Na krilih kapetana Osredkarja, ki je neumorno tekel z Ricardinhom in njegove napade vedno znova odbil, ter izjemnega Puškarja, ki se je izkazal z mnogimi obrambami, se je ekipa počasi dvigovala, Portugalci pa so začeli izgubljati začetni zanos. Mnogo je poskušal Vrhovec, njegovi streli pa so portugalskemu vratarju povzročali kar veliko težav. Zaključek prvega dela srečanja je bil dramatičen. Ricardinhu je naposled le uspelo svojo ekipo popeljati v vodstvo, so pa njegovi soigralci napravili šesti prekršek in Sloveniji se je ponudila priložnost za izenačenje. Desetmetrovko je izvajal Čujec, vendar je vratar njegov strel ubranil. Iz kota je izvajal Osredkar do Vrhovca, ki je od daleč močno streljal po tleh in zadel za 2:2. V zadnji minuti je desetmetrovko izvajal še Ricardinho, vendar pa je iz dvoboja kot zmagovalec odšel naš vratar.

V drugi del smo sicer krenili mnogo bolje kot proti Srbom, kljub temu pa je Ricardinho zadel že v drugi minuti nadaljevanja. Naši so vzpostavili ravnotežje, igrali res pogumno, a so Portugalci izkoriščali naše najmanjše napake. Na 4:2 je tako povišal Cary, za 5:2 pa je po napaki naših z vratarjem igralcem v polju še tretjič zadel Ricardinho. Omeniti moramo res superiornega Puškarja, ki je neverjetno posredoval in s tem ekipo dvigoval. V zaključku je drugi rumeni karton prejel Vrhovec, ki je moral pod predčasno prho, Portugalci pa so z igralcem več zadeli še šestič. Naši se kljub vsemu do konca niso predali in se tako od prvenstva poslovili dostojno, prikazali so se v popolnoma drugačni luči, kot na torkovi tekmi.

SLOVENIJA – PORTUGALSKA 2:6 (2:2)
Čujec (3′), Vrhovec (20′); Fabio Cecilio (5′, 40), Ricardinho (16′, 24′, 33′), Pedro Cary (31′)

Slovenija: Puškar, Čujec, Osredkar, Vrhovec, Fetić. Rezervisti: A. Mordej, R. Mordej, Fideršek, Širok, Kroflič, Hozjan, Štendler, Sovdat. Selektor: Andrej Dobovičnik.
Portugalska: Vitor Hugo, Pedro Cary, Arnaldo Pereira, Joao Matos, Ricardinho. Rezervisti: Bebe, Paulinho, Bruno Coelho, Fabio Cecilio, Djo, Anilton, Tiago Brito, Fabio Lima. Selektor: Jorge Braz.

Avtorica: P.B.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kerin: Ne more biti izgovor, da se igrajo tekme na tri dni

Nocoj se bosta v Celju pomerila drugo in sedmo uvrščena ekipa Prve lige Telekom Slovenije.…