Mariborčane v prihodnjih dneh čakata dve gostovanji na savinjsko-šaleškem. Vijoličasti v torek v Celju čaka povratna tekma polfinala Pokala Slovenije, še pred tem pa bodo morali varovanci trenerja Anteja Šimundža opraviti z jutrišnjim gostovanjem v Velenju.


“Igralci se vračajo. Po prepovedi igranja se vrača Stojanović, po bolezni oziroma poškodbi pa Rajčević in Arghus, ki je povsem nared. Razpolagamo s kadrom, ki si ga želimo, čeprav nas pestita manjša poškodba Sallalicha in kartoni Boharja. Vseeno pa naša ambicioznost ostaja zelo visoko, v Velenje gremo odločno in iskati pozitiven rezultat. Zavedamo se cilja in na kakšen način ga doseči,” je pred današnjim dopoldanskim treningom dejal Ante Šimundža, ki z izjemo že omenjenih, Sallalicha in Boharja, nima težav s sestavo ekipe.

Vijoličasti v Velenje odhajajo po zmago, čeprav imajo s knapi pozitivno razmerje rezultatov, pa mariborski strateg poudarja, da vijoličaste v šaleški dolini ne čaka nič kaj lahka naloga, kar so v taboru državnih prvakov nazadnje izkusili že jeseni, ko je srečanje z zadetkom v izdihljajih obračuna odločil Marcos Tavares: “Igrišče v Velenju je neugodno za vsakega nasprotnika. Res je, da imamo z Rudarjem pozitivno razmerje rezultatov, vendar od zgodovine ne živimo, šteje zgolj sedanjost in prihodnost. Zavedamo se zahtevnega dela in kvalitete nasprotnika, obenem pa razmišljamo o sebi in lastnih kvalitetah, ki je imamo ogromno. Pričakujem tekmo z veliko tekmovalnega naboja, z veliko mero ambicioznosti. Ne slepimo se, da v Velenje odhajamo na lahko misijo.”

Foto: Jure Banfi
Marcos Tavares je knapom v letošnji sezoni zabil že tri zadetke. (Foto: Jure Banfi)

Velenjčani se po začetnih pomladanskih težavah dvigujejo tudi v rezultatskem smislu, na kar opozarja tudi Šimundža: “Ne glede na vse, ima Rudar izredno individualno kvaliteto v posameznikih. Ekipa je imela zaradi spleta okoliščin težave, ki jih nekaj časa niso mogli prebroditi, a so se sedaj uredile. V igri so bili vselej dokaj dobri, vendar rezultatsko niso bili uspešni. Sedaj se jim je odprlo tudi v rezultatskem smislu, vseeno pa so, kot sem že dejal, tudi prej igrali dobro, česar se dobro zavedamo.”

Kot že zapisano, Maribor v torek čaka povratno pokalno gostovanje v Celju, vendar Šimundža poudarja, da pri sestavi jutrišnje enajsterice ne bo razmišljal o torkovi preizkušnji: “Ni slučajno ne. Državno prvenstvo ostaja prioriteta, je na vrhu postavljenih cilje in ostaja primarno. O torkovi tekmi ne razmišljamo. Rudarju se bo zoperstavila najmočnejša enajsterica, ki je v tem trenutku na razpolago.”

  • Kranjčani le do točke

    Triglav je v 26. krogu 2. SNL gostil Rudar. Tekma, ki se je pričela danes, ob 19.00 uri, s…
  • Velika točka Rogaške

    V 23. krogu Prve lige Telemach, je Rogaška gostila Maribor. Slatničani so uspeli iztržiti …
  • Prva liga Telemach je nazaj!

    Nogometni navdušenci slovenskega nogometa bodo ponovno prišli na svoj račun. Po daljšem zi…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brez zmagovalca v Kopru

Koper je v 32. krogu Prve lige Telemach gostil ljubljanski Bravo. Tekma v Kopru se je konč…