Slovenska izbrana vrsta nadaljuje s pripravami na tekmo četrtega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo čez dobri dve leti gostila Francija. Izbranci selektorja Srečka Katanca so dopoldne trenirali v Šiški, večerni termin pa so znova izkoristili za obisk Stožic.


Trening znova ni minil v polni zasedbi, potem ko včeraj nista vadila poškodovani Kevin Kampl in Andraž Kirm, ki se je kot zadnji pridružil pripravam, je večerni trening izpustil Rajko Rotman. Vezist turškega Istanbula zaradi težav z mišico ni vadil s soigralci, se je pa s soigralci na zelenici največjega slovenskega stadiona pojavil Kevin Kampl, ki pa je zaenkrat zgolj še tekal ob robu zelenice in s fizioterapevtom Tomažem Šavnikom opravljal vaje, ki naj bi olajšale bolečine v levi stegenski mišici, čeprav uradne zdravniške o resnosti poškodbe pri svetlolasem vezistu še vedno ni. “Kevin je super. Počiva, vsak dan opravi zajtrk, kosilo, večerjo,” je v šaljivem tonu o soigralcu dejal Jasmin Kurtić in v nadaljevanju pristavil: “Upam, da bo v redu, saj je med najpomembnejši členi ekipe, zato ga rabimo dobrega in predvsem zdravega.”

Z večerno vadbo je predčasno zaključil tudi bočni branilec Martin Milec, ki ga mučijo bolečine v hrbtu, medtem ko dilem s sestavo enajsterice za gostovanje na Wembleyju ni več veliko. Pred Handanovićem bodo po vsej verjetno pričeli Brečko, novi rekorder po številu nastopov Cesar, Ilić in glede na videno tudi Struna. V zvezni vrsti je veliko odvisno od zdravja Kevina Kampla, mesto na igrišču pa bo verjetno pripadlo Stevanoviću, Kurtiću, Kirm, Ljubijankić in Novaković, medtem ko je Katanec na poziciji krila nekajkrat zamenjal Birso in Pečnika.

Foto: Rok Zore

  • Sturm Graz uspešen proti Rapidu

    Sturm Graz je danes, ob 19.30 uri, v 27. krogu avstrijske Bundeslige, gostil SK Rapid. Dom…
  • Brez zmagovalca v Tolminu

    Lanskoletni tretjeligaš Tolmin, je danes ob 17.00 uri, gostil Dravinjo. Ekipi sta na tekmi…
  • Kranjčani le do točke

    Triglav je v 26. krogu 2. SNL gostil Rudar. Tekma, ki se je pričela danes, ob 19.00 uri, s…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: NZS predstavila reprezentančni dres za EURO

Nogometna zveza Slovenije je predstavila drese, s katerimi bodo najboljši slovenski nogome…