Za Josipom Iličićem niso nič kaj prida prijetni tedni. Potem ko ga Srečko Katanec pred tekmama s Švico in Litvo ni povabil na reprezentančni zbor, se je Gorenjec pred gostovanjem v Londonu kar sam odločil, da pod vodstvom trenutnega selektorja za izbrano vrsto ne bo več igral.


Odločitev nekdanjega nogometaša Interblocka, Maribora in Palerma ni preveč presenetljiva, saj je na to pred tedni nakazal že njegov agent Amir Ružnić, ki se je pred mesecem dni ostro odzval na odločitev selektorja Katanca. Zdi se, da večina slovenskih spremljevalcev nogometnega dogajanja odločitve Iličića ni preveč obžalovala, tudi po zaslugi dveh zmag Slovenije, ki so reprezentanco pred nadaljevanjem kvalifikacij postavile v ugoden položaj. 26-letni nogometaš rojen v bosanskem Prijedoru pa je medtem v težave zašel tudi pri Fiorentini. Firenčani so v enajstih krogih prišli do vsega treh zmag in se trenutno nahajajo na enajstem mestu, zato tudi navijači vijoličastih kažejo vse več nezadovoljstva.

Žrtev le-tega je bil minuli vikend tudi Iličić, ki ga je trener Montella po ne ravno prepričljivi predstavi v tekmi z Napolijem iz igre potegnil v 73. minuti. Navijači so Iličićev odhod z zelenici pospremili s koncertom žvižgov, slednji pa je na klopi za rezerviste proti tribunam uperil gesto s prstom na ustih. Italijanski mediji tako poročajo, da bo Iličić za svojo potezo kaznovan, ni sicer še znano kako, obenem pa naj bi moral tudi na zagovor k vodstvu kluba, kar je na današnjem obisku ene od okoliških univerz potrdil tudi predsednik Mario Cognigni.

Že nekaj tednov italijanski in s tem tudi slovenski mediji glasno špekulirajo o nadaljnji usodi (nekdanjega?) reprezentanta Slovenije. Vse glasnejše so namreč govorice, da bo Slovenec kmalu zapustil vrste vijolic, se lahko to zgodi že pozimi?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jan Oblak in soigralci zaključili v ligi prvakov

Dortmund je na povratni tekmi v ligi prvakov gostil Atletico. Madridčani so na zahtevnem g…