Že včeraj dopoldne smo poročali, da se je za sodelovanje z Mariborom dogovorilo tudi vodstvo kranjske Zarica. Podobno kot Krško, ki bo v nadaljevanje sezone krenilo z Dinom Hotićem, Martinom Kramaričem, Robertom Pušaverjem in Damjanom Vukliševićem, bodo vijolice tudi Zarici posodile nekaj mladih moči.

Miro Vodan, predsednik kranjskega prvoligaša, nam je v telefonskem pogovoru potrdil, da sta se zasedbi, ki jo bo v nadaljevanje sezone povedel Brane Pavlin, že pridružila dva devetnajstletnika, ki sta jeseni igrala za drugo ekipo Maribora – po prvem delu sezone vodilno moštvo 3. SNL sever. Gre za Luko Uskokovića, branilca in mladega reprezentanta Črne gore, in Anela Hajrića, ki je v primerjavi s prvim slovenski javnosti že bolj znan. Član mladinske reprezentance Bosne in Hercegovine, ki se je v Maribor s petnajstimi leti preselil iz ajdovskega Primorja, je v prvem delu sezone 3. SNL sever dosegel osem zadetkov. Prav doseganje zadetkov je bila največja rak rana Kranjčanov, ki so bili s sedemnajstimi zadetki najskromnejše moštvo 2. SNL, saj z izjemo Blaža Šujice, petkratnega strelca, Gorenjci niso razpolagali z razpoloženim strelcem.

Foto: Rok Zore
Matej Pirc v nadaljevanju sezone ne bo nosil dresa Zarice. (Foto: Rok Zore)

“To zagotovo drži, vendar je ob tem potrebno omeniti, da se z Branetom in Miranom poznamo že iz časa, ko smo skupaj igrali v Živilah iz Naklega,” je na vprašanje, če je na sklenitev sodelovanja vplivalo tudi dejstvo, da pri Mariboru deluje Miran Pavlin, mlajši brat kranjskega stratega Braneta Pavlina, odgovoril Vodan. Prvi mož Zarice je že pred dnevi napovedal precejšnje kadrovske spremembe. Kot nam je zaupal, se bo kar nekaj igralcev preselilo v nižjeligaške avstrijske klube, trenutno pa je že jasno, da so se od Zarice poslovili Matej Pirc, Darko Babić in Žiga Jurhar. S tem se kadrovske spremembe še niso zaključile, v ponedeljek bo med drugim znano še ime tretjega igralca Maribora, ki bo pomladi nabiral izkušnje v dresu Zarice, ne bo pa med novinci zdajšnjih igralcev Šenčurja, pri katerem je še jeseni deloval Brane Pavlin.

Kot precejšnja ovira pri nabiranju točk se je jeseni izkazala tudi selitev v kranjski Športni center, saj osrednje igrišče Športnega parka Zarica doživlja temeljito prenovo, zaradi česar bo Zarica domače tekme tudi v nadaljevanju sezone igrala v ‘gosteh’. Vodan je poudaril, da je bila to morda še nekoliko višja prepreka kot so sami pričakovali, tudi zaradi tega bo osnovni cilj spomladi obstanek: “Prvenstveni cilj kluba in mene kot predsednika bo obstanek med drugoligaši, trener Pavlin pa si je zastavil nekoliko višje cilje,” je zaključil predsednik novinca v drugoligaški druščini.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dejan Grabič: »Umetniški vtis je nepomemben«

Nogometaši ljubljanskega Brava so pretekli vikend prišli še do druge spomladanske zmage s …