Lepo število treningov je tudi za nogometaši Šenčurja, ki jih v nadaljevanju drugoligaškega tekmovanja čaka zahtevna naloga. Četo, ki jo je v zimskem premoru zapustil tudi dolgoletni strateg Brane Pavlin, sedaj trener kranjske Zarice, bo skušal do obstanka med drugoligaši popeljati povratnik v šenčurske vrste Goran Stanković.

Že pred časom smo poročali, da so šenčurske vrste zapustili Žiga Eržen, Lovro Splichal, Tilen Žlebnik in Luka Pavlin, ki je očetu Branetu sledil v Zarico. Šenčurjani so za zdaj potrdili šesterico novincev. Dres Šenčurja si bodo spomladi nadeli Denis Kaltak, Denis Bašić, Marko Sotenšek in Boris Vidović, do nedavnega še član ljubljanske Olimpije, ki je imel v preteklosti precej težav s poškodbami. Stanković bo lahko računal še na dve izkušeni orožji, saj so Gorenjci, ki so se v minulih letih v drugi polovici sezone že nekajkrat rešili pred izpadom med drugoligaše, za sodelovanje dogovorili tudi z Daliborjem Teinovićem in Laminom Diallojem.

Šenčurjanom bo v nadaljevanju sezone pomagal tudi zimzeleni Teinović. (Foto: Lado Vavpetič)
Šenčurjanom bo v nadaljevanju sezone pomagal tudi zimzeleni Teinović. (Foto: Lado Vavpetič)

Dvojca ljubiteljem slovenskega nogometa ni potrebno posebej predstavljati. To še posebej velja za Teinovića, saj je danes že 38-letni vezist v preteklosti igral že za Primorje, Domžale, Maribor, Šmartno in v pomladanskem delu minule sezone še za Radomlje, skupno pa je na prvoligaških zelenicah odigral kar 313 tekem. Z dokaj bogatimi prvoligaškimi izkušnjami se lahko pohvali tudi štirinajst let mlajši Diallo. Sin Gvinejca in Slovenke je za Domžale, Triglav in Krko zbral 61 prvoligaških nastopov. Nekdanji mladinec Trevisa in Chieva je bil nazadnje član dolenjskega prvoligaša, za katerega pa v minulem letu ni odigral niti minute.

Ob tem dodajmo še, da je Šenčur v minulih dneh že odigral dve pripravljalni tekmi. Z zadetki Sama Kokalja, Martina Cesarja in Denisa Bašića so Šenčurjani ugnali Slovan, zatem pa izgubili s Triestino. Že danes bodo varovanci trenerja Stankovića gostovali v Grosuplju, pri tamkajšnjem tretjeligašu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

2. SNL: Štromajer odločil zmagovalca v Kopru

S srečanjem v Kopru med istoimenovanim domačim klubom in gosti iz Lendave, se je zaključil…