Letošnja sezona 2. SNL je nekoliko specifična, saj bo zasedba v naslednji sezoni štela 16 klubov, letošnje tekmovalno leto pa bo sklenila deveterica klubov. Zavrčani so namreč izstopili iz tekmovanja, saj niso bili zmožni izpolnjevati finančnih obveznosti.

Zdaj je znan tudi končni epilog zgodbe, Haložane pa je doletela ostra kazen. Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je danes sprejel in izdal sklep, da se završkemu klubu zaradi odstopa članske ekipe od tekmovanja v 2. SNL izreče denarna kazen v višini 2.000 evrov. Denarna kazen pa ni edina, ki je doletela zdaj že bivšega drugoligaša, saj se Zavrč “na podlagi smiselne interpretacije določil Disciplinskega pravilnika izreče tudi prepoved napredovanja članske ekipe prvenstveno tekmovanje pod okriljem NZS za obdobje treh tekmovalnih let, torej do vključno 2019/2020.”

Pri izreku navedenih kazni sta bili upoštevani tako pisna izjava kluba kot tudi oteževalna okoliščina, saj je zaradi neodgovornega ravnanja kluba, ki je privedlo do izstopa članske ekipe sredi tekmovalnega leta, tekmovanje v 2. SNL postalo okrnjeno, kar posledično zmanjšuje raven njegove integritete, je še obrazložil disciplinski sodnik Rogelj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nikola Jaroš zapušča klop ptujske Drave

Po sobotnem remiju so danes iz ptujske Drave sporočili, da so sporazumno prekinili sodelov…