Včeraj je slovenska ženska reprezentanca do 19 let pričela zadnji del priprav pred septembrskimi kvalifikacijami. Varovanke Petre Mikeln so v Krškem odigrale predzadnje pripravljalno srečanje, in sicer so se na stadionu Matije Gubca pomerile z vrstnicami iz Hrvaške ter po izenačenem dvoboju izgubile z rezultatom 0:1 . Srečanje je bilo odločeno že v drugi minuti, ko je za gostje bila uspešna Dujmovićeva. Mlade Slovenke bodo priprave zaključile v četrtek, ko bodo prav tako proti Hrvaški na gostovanju v Svetem Martinu na Muri odigrale še “povratno” prijateljsko srečanje.


Srečanje v Krškem je Nogometna zveza Slovenije izkoristila tudi za promocijo dekliškega in ženskega nogometa, ki ga krovna nogometna organizacija in UEFA s projektom “Rada igram nogomet, in ti?” na slovenskih tleh izvajata že drugo leto zapored in katere namen je ustvariti enakovredne možnosti za igranje nogometa za dekleta ter razviti standarde  za delo v ženskem nogometu in povezovati različne dekliške programe z ostalimi aktivnostmi  nacionalne zveze. Projekt, ki je v lanskem letu na nogometne zelenice privabil okrog 400 deklet, se bo nadaljeval 17. septembra, ko bo dan promocije organiziran v Dravogradu.

U19 SLOVENIJA 0:1 U19 HRVAŠKA
Dujmović (2′)
Postava: Kosi, Jelen, Kos, Smukovič, Lombar, Marolt, Zadravec, Ketiš, Ivanuša, Škvorc, Jelovšek. Igrale so še: Kržan, Abraham, Metelko, Zagoršak.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V dvoboju z Olimpijo želijo ponoviti jesensko predstavo

S tekmami 14. kroga se zaključuje redni del Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Članska…