Danes so nogometašice ŽNK Pomurja Beltinci na žrebu za ligo prvakov dobile nasprotnice v 1. krogu. V njem se bodo pomerile proti danskim prvakinjam Fortuni Hjorring.


Fortuna je 11-kratni danski prvak, ob tem pa so osvojile tudi 9 pokalnih naslovov. Klub iz skrajnega severa Danske je bil ustanovljen 28. oktobra 1966. Od sezone 2009/10 so redne udeleženke ženske lige prvakov, v tem času se le dvakrat niso uvrstile preko 1. kroga, to se je zgodilo v sezonah 17/18 in 18/19. Najboljši izid pa so Danke dosegle v sezoni 2016/17, ko so izpadle šele v četrtfinalu proti nogometašicam Manchester Cityja. Takrat so na obeh tekmah z Angležinjami izgubile z 0:1.

Trenutni trener je Niclas Hougaard Hansen, ki pa je to postal šele pred kratkim, saj se je nedavni trener, Američan Carrie Kweton vrnil čez lužo. Sicer gre za zelo mlado zasedbo, saj je večina igralk stara manj kot 24 let. Kot najboljša strelka v letošnji ligaški sezoni se je izkazala Olivia Moller Holdt, ki je zadela šestkrat, sledijo ji Emma Snerle s petimi in Sofie Lundgaard s štirimi.

V sezoni 2016/17 je za ekipo iz Hjorringa igrala tudi slovenska igralka, Dominika Čonč, ki je k danski ekipi prestopila ravno s Pomurja.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pomurke z novo igralko, prihaja iz Radomelj

Ženski nogometni klub Pomurje Beltinci je okrepil svoje vrste, k njim se seli mlada reprez…