Nogometaši Maribora so na srečanju z Zavrčem prikazali odlično predstavo in si ob treh zadetkih pripravili še kopico priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Vendar bi se srečanje lahko odvilo tudi drugače, če bi Doris Kelenc uspel na samem začetku srečanja premagati Jasmina Handanovića, a je slednji iz obračuna ena na ena odšel kot velik zmagovalec. Vijoličasti so kmalu zatem dosegli dva zadetka in nato srečanje mirno pripeljali do konca.


“Potrebno je čestitati Mariboru za zasluženo zmago s 3:0. Mi smo srečanje odprli odlično in si preko Kelenca pripravili stoodstotno priložnost, a je žal nismo uspeli realizirati. Poraja se vprašanje, kako bi se srečanje nato odvijalo dalje, a to zagotovo ni dogodek, ki je odločil srečanje,” je uvodoma dejal strateg Zavrča Željko Orehovec in nadaljeval: “Imeli smo petnajst črnih minut. Maribor nas je v tem času popolnoma razbil in če povem nekoliko drugače, mi sploh nismo vedeli kje smo. Vsak napad, ki so si ga pripravili je bila priložnost za zadetek. V tem času smo tudi prejeli dva zadetka.”

Po dveh prejetih zadetkih se je bilo Zavrču težko vrniti v srečanje, a en zadetek bi spremenil vse. Vendar do tega ni prišlo, saj je Maribor nadzoroval potek srečanja vse do zadnje minute srečanja. “Maribor je po doseženih zadetkih nekoliko popustil in ustavil tempo igre, a nas vseeno ni pustil do priložnosti. Tudi v sami ekipi nisem zaznal nekoliko več poguma po napadalni igri. Maribor nam ni dovoljeval veliko in vedeli smo, da bo potrebno izkoristiti priložnosti, ki se nam bodo ponudile, a tega žal nismo storili. Še enkrat bi čestital Mariboru za zasluženo zmago in jim zaželel vso srečo na povratni tekmi v torek, ko bomo prav vsi stiskali pesti za njih, da jim uspe preboj v elitno ligo prvakov,« je še dodal trener Zavrča.

Veliko bolj vesel je bil na novinarski konferenci po srečanju trener Maribora Ante Šimundža, ki se je zahvalil strategu Zavrča za čestitke ter vse želje in dodal: “Zmaga je zaslužena in na začetku smo odigrali izredno kvalitetnih 30 minut srečanja. Če smo pošteni, bi končni rezultat lahko bil tudi višji, a sem vseeno zadovoljen s predstavo ekipe. Najbolj veseli to, da je bila želja in pa predvsem pristop k srečanju prava. Fantje so izpolnili vse cilje, ki so jih imeli pred srečanjem. Bili so izredno kolektivni in si pripravili veliko priložnosti.” Šimundža se je najbolj razveselil zadetkov napadalcev, ki so v letošnji sezoni dosegli le nekaj zadetkov. “Izredno sem vesel, da so napadalci danes prikazali dobro igro in dosegli zadetke. Vsekakor je to dobra popotnica za naprej,” je delo napadalcev pohvalil Mariborčan.

Vijoličasti se bodo sedaj dobro regenerirali in misli preklopili na naslednjo pomembno “operacijo”. Zadnja ovira do sanj jih čaka v torek v Glasgowu, ko bodo na polnem Celtic Parku skušali doseči tako željene sanje. Liga prvakov je na dosegu, kljub temu, da je izid iz prvega srečanja nekoliko slabši, kot so si ga želeli. A so še živi in verjamejo, da jim lahko uspe. Po petnajstih letih je čas, da se v Ljudskem vrtu ponovno zavrti pesem lige prvakov. Bo vijoličastim uspelo?

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…