Mariborčani so z izločitvijo bosansko-hercegovskega prvaka Zrinjskega uresničili osnovni cilj. V Ljudskem vrtu bodo lahko gledalci spremljali vsaj še dve evropski tekmi, skupno bodo vijoličasti odigrali vsaj šest evropskih preizkušenj. Včerajšnji obračun je imel veliko težo, saj bi se ob morebitnem spodrsljaju vijoličasti poslovili od Evrope, nervoza pa se je v uvodnih minutah poznala tudi v igri slovenskih prvakov, ki so se sprostili šele po uvodnem zadetku Dareta Vršiča, ki je bil eden od treh sogovornikov po tekmi. Svoj pogled na obračun sta predstavila še Željko Filipović in Agim Ibraimi.


“Agim je preskočil žogo in dal meni vedeti, naj streljam. Sproščen sem bil prepričan, da bom zadel, pogledal sem vratarja in udaril po žogi, ki je končala v mreži. Odleglo mi je, saj smo v prvem polčasu zapravili nekaj lepih priložnosti. Nervoza se je večala, a na srečo se je dobro izteklo in na polčas smo odšli veliko mirnejši,” je o zadetku ob koncu prvega polčasa povedal Dare Vršič, ki je hladnokrvno izvedel prosti strel z roba kazenskega prostora in v zadnji minuti rednega dela prvega polčasa poskrbel za eksplozijo Ljudskega vrta. Vijoličasti so v tekmi, ki je bila ena ključnih v novi sezoni, zapravili preveč priložnosti, s čimer se je strinjal tudi 29-letni vezist: “Rezultat srečanja bi moral biti občutno višji. Mi smo zapravili občutno preveč priložnosti, če se dobro spomnim smo imeli vsaj štiri izjemne priložnosti, ki bi jih morali izkoristiti. Po realnih ocenah bi morala biti zmaga še višja, a smo veseli napredovanja v naslednji krog. Igra resda ni bila najboljša, a verjamem, da bomo skozi trening tudi to popravili in izboljšali.”

Foto: Jure Banfi
Dare Vršič: “Izkoristiti bi morali več priložnosti, a najpomembnejše je napredovanje!”  (Foto: Jure Banfi)

“Ekipa Zrinjskega se je na prvi, kot tudi na drugi tekmi predstavila v dobri luči. Mi smo izkoristili priložnosti, ki so se nam ponudile, čeprav bi jih lahko še več, saj smo zapravili veliko lepih priložnosti. Veseli nas, da imamo posameznike, ki lahko odločijo tekmo v vsakem trenutku. Dare je v pravem trenutku dosegel zadetek, tako da smo v slačilnico odšli mirnejši,” je po tekmi razpredal Željko Filipović, ki je na sredini igrišča dobro vodil svoje soigralce, nasprotniku pa preprečil, da bi se razigral. Tudi visokorasli Ljubljančan je poudaril, da je bil najpomembnejši rezultat in napredovanje v naslednji krog kvalifikacij: “Vedeli smo kaj nas čaka in prve pol ure tekme smo igro prepustili nasprotniku, sami pa smo prežali na protinapade. Na koncu se je vse skupaj dobro končalo in uvrstili smo se v naslednji krog, kjer nas čaka ekipa Maccabija iz Tel Aviva.”

Foto: ZAP Produkcija
Željko Filipović: “Po zaslugi Vršiča smo na odmor odšli mirnejši!” (Foto: ZAP Produkcija)

“Ni bilo lahko. Evropske tekme so vedno izredno zahtevne. Vedeli smo, da so dobri iz protinapadov, tako da smo jih dobro zaprli. Posest žoge je bila na njihovi strani, kar nam to ustreza.  Na koncu smo zasluženo zmagali, čeprav smo zapravili nekaj priložnosti, a po tekmi štejejo zadetki in veselimo se napredovanja v naslednji krog,” je po tekmi povedal Agim Ibraimi, čigar mnenje se tako ni kaj prida dosti razlikovalo od besed obeh predhodnikov. Povratnik v Ljudski vrt je že v prvem polčasu zapravil dve lepi priložnosti, po tekmi povedal, da si je zadetka morda celo preveč želel: “Želja po zadetku je bila prevelika. Še preden sem udaril po žogi sem pri sebi mislil, da sem dosegel zadetek. Moral sem se zbrati, da sem lahko odigral dobro tekmo, za kar sem bil nagrajen z zadetkom iz enajstmetrovke.”

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Igrišče na ŽAK-u zaščitili s ponjavo

V zadnjih dneh je v slovenski nogometni javnosti precej govora o tekmi med Bravom in Kopro…