Nogometaši Maribora so na prvi tekmi v Mostarju s slabo igro izvlekli remi in z odločnostjo napovedujejo napredovanje v naslednji krog kvalifikacij Lige prvakov. Zrinjski iz Mostarja se je izkazal za trdega tekmeca, a ekipa Maribora je veliko boljše moštvo in bi, realno, morala napredovati. Jutrišnje srečanje v Ljudskem vrtu, ki se bo pričelo ob 20. uri, bo dalo vse odgovore na vprašanje, kdo se bo 30. julija na domačem igrišču pomeril z Maccabijem iz Tel Aviva.


Za vijoličastimi je zadnji trening pred tekmo in po novinarski konferenci so se odpravili v karanteno, kot to storijo pred vsako pomembnejšo tekmo. Nogometaši Maribora so na srečanjih drugega kroga za Ligo prvakov vselej odigrali dobro in potrdili vlogo favoritov ter napredovali. Odločni so, da bodo to storili tudi sedaj. “Vse poteka tako, kot mora. S pozitivnim rezultatom se pripravljamo na srečanje, vemo kaj nas čaka. Stanje v našem taboru je pozitivno, ni poškodb. Ekipa Zrinjskega je izredno nevarna, če se jo podcenjuje. Z naše strani tega ni in če pogledamo, da si je na prvem srečanju pripravila le eno pravo priložnost, moramo poskrbeti, da bo tako tudi jutri,” je uvodoma povedal strateg Maribora Ante Šimundža.

Foto: ZAP Produkcija Mostar
Ante Šimundža: “Vemo kaj nas čaka!” (Foto: ZAP Produkcija Mostar)

Upanje za napredovanje in boljšo igro vijoličastim daje tudi zadnje srečanje proti Rudarju iz Velenja, proti katerim so pokazali všečno in kombinatorno igro. Pripravili so si ogromno priložnosti, a izkoristili le eno: “Ne vidim težav v realizaciji, kljub temu, da smo v zadnjih dveh tekmah zabili le en zadetek. Če pogledamo drugače, smo si na srečanjih pripravili ogromno priložnosti, a je imel na zadnjem srečanju Rudar izredno razpoloženega vratarja. Prihajamo do priložnosti iz vseh pozicij, to nas veseli, ker nikoli ne veš, kdo bo dosegel zadetek,” je o realizaciji dejal Šimundža. Pomembna prednost Maribora bodo tudi tokrat zvesti domači navijači, ki bodo prišli v Ljudski vrt. Tega se dobro zaveda tudi strateg Maribora: “Igramo doma, pred domačimi navijači in to energijo potrebujemo. Zrinjskemu ne bo lahko. Z njihove strani pričakujem izredno previdno igro in hitre protinapade. Če bodo pa spremenili sistem igre, pa smo pripravljeni tudi na to. To bi lahko bila tekma sezone za Maribor, saj nam prinaša ogromno. Gremo iz tekme v tekmo in tako se tudi obnašamo.”

Foto: Jure Banfi
J.P. Mendy: “Z borbo in ‘pretepom’ srečanje obrniti v našo korist!” Foto: Jure Banfi

Pomembnosti in težavnosti srečanja se dobro zaveda napadalec Maribora Jean Philippe Mendy, ki v zadnjem času še lovi pravo formo: “Vemo, da bo tekma zelo zahtevna. Mislim, da smo pripravljeni za srečanje, katero moramo dobiti. Ekipa je v dobrem stanju in tudi jaz se počutim bolje, kot sem se v Mostarju. Menim, da bomo z borbo in ‘pretepom’ obrnili srečanje v našo korist,” je povedal Francoz v dresu Maribora in o realizaciji dodal: “Napadalci delamo vse, da bi na srečanju dosegli zadetek. V zadnjem času nismo dosegli veliko golov, a se trudimo po naših najboljših močeh. Vemo, da smo dobro pripravljeni in to bomo skušali dokazati na tekmi z Zrinjskim. Tudi napadalci bomo prej ko slej začeli dosegati zadetke.”

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…