Rudar je po preobratu v drugem polčasu zabeležil drugo zaporedno zmago ter tako potrdil dvig forme. Na drugi strani so Goričani še petič v sezoni izgubili z minimalno razliko in tako ostajajo pri vsega štirih točkah. Dvoboj, ki ni postregel s prav atraktivno igro, je v Športnem parku spremljalo okrog 400 ljubiteljev nogometa.


Prvi polčas ni postregel z veliko priložnostmi. Igra je potekala predvsem na sredini igrišča, tako da smo prvo resnejšo priložnost videli šele v 16. minuti, ko je po odbiti žogi z roba kazenskega prostora poizkušal Kocić, a meril točno v vratarja Simčiča. Sledilo je daljše obdobje »raztrgane« igre, v katerem ni bilo priložnosti. Polpriložnost je imel Džuzdanović, ko je na robu kazenskega prostora šel mimo Rozmana, a mu je žoga pobegnila preveč vstran, tako da njegov predložek ni bil natančen. Se pa je mladi vezist Gorice veliko bolj izkazal v 34. minuti, ko je, po ukradeni žogi Gorice, lepo podal v prostor hitremu Arčonu, ki je preigral Bolho, slednji pa ga je nato v kazenskem prostoru podrl, tako da je sodnik Skomina pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil Žigon. Do konca polčasa so gostje poizkušali priti do izenačenja, a so Goričani brez večjih težav odbili vse napade gostov.

Drugi polčas je postregel z več priložnostmi, pa tudi z veliko boljšo igro gostov, ki so jo kronali z dvema zadetkoma. Prva priložnost pa je pripadla domačinom. Po lepi akciji ter podaji Džuzdanovića, je v 49. minuti z leve strani kazenskega prostora poizkušal Žigon, a meril čez gol. Po tej priložnosti so pobudo prevzeli gostje. Prvo priložnost so imeli že čez pet minut, ko je s prostega strela za las čez gol meril Jahić. Novo lepo akcijo so izpeljali v 60. minuti, ko je Črnčič lepo zaposlil Radujka, ta pa je z roba kazenskega strela meril v naročje Simčiča. Gostje so iz minute v minuto stopnjevali pritisk, kar se jim je obrestovalo v 63. minuti, ko so uspeli izenačiti. Klinar je lepo prodiral po desni strani, po tleh poslal oster predložek v sredino, kjer je pritekel Jelić in z močnim strelom premagal nemočnega Simčiča. Domačinom se ni uspelo otresti pritiska gostov, tako da resnejših priložnosti niso imeli. Je pa zato Klinar, eden boljših na igrišču, z razdalje skušal premagati vratarja domačinov, vendar je Simčič z nekaj težavami žogo ukrotil. Za Rudar je nato, po samostojni akciji, poizkušal Firer, a je bil Simčič še enkrat na pravem mestu. V 86. minuti pa je sledil zmagoviti zadetek gostov.  Igralec gostov je prodrl po levi strani, poslal predložek na drugo vratnico, kjer je po zavrnjeni žogi z roko igral Vetrih. Sodnik Skomina je brez oklevanja pokazal na enajstmetrovko, Vetrihu pa zaradi drugega rumenega kartona predčasno pot v slačilnico. Iz najstrožje kazni je bil zanesljiv Firer ter tako gostom prinesel zmago. Do konca tekma so gostje brez težav ohranili prednost.

Goričani, ki so tokrat zaigrali brez Vanina in Široka, so odigrali eno slabših tekem v letošnji sezoni. Predvsem drugi polčas je za takojšnjo pozabo, saj niso sprožili niti enega strela, ki bi lahko ogrozil gostujočega vratarja Rozmana. Po reprezentančnem premoru jih čaka še ena domača tekma, ko bodo pričakali Celjane. Rudar je v Novi Gorici zasluženo zmagal. Predvsem v drugem polčasu so odigrali zelo dobro ter pritiskali na domačina. Zmaga jim bo pred naslednjo tekmo še dvignila samozavest, ko bodo na domačem terenu pričakali sosede na lestvici, Koprčane.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…