Categories: Prva Liga

Sebastjan Cimerotić: “Olimpiji je potrebno pustiti čas!”

V preteklosti je v dresu Olimpije tresel mreže Maribora, med drugim tudi na zadnji tekmi sezone 2000/01, ko bi bili zmaji z zmago nad vijolicami tudi državni prvaki, včeraj pa je obračun z večnimi tekmeci, ki so ga ob koncu profesionalne kariere sicer vabili tudi v svoje vrste, spremljal s tribune. Tudi med Green Dragonsi, ki so tudi včeraj vztrajali pri bojkotu domačih tekem, izredno priljubljeni Cime je videl dobro tekmo.

“Majhna napaka je odločila derbi. Mislim, da so vsi igralci na terenu upravičili, da še vedno gre za derbi, čeprav so bili nekateri glede tega že skeptični, da to ni več to. Danes pa so fantje vseeno dokazali, da se tukaj še vedno igra zelo dober nogomet,” je po prihodu v garažne prostore stoženskega stadiona dejala ikona zeleno-belih. Nekdanji reprezentant, ki je sredi lanskega septembra dopolnil četrto desetletje življenja, se je razveselil dobrega obiska, a je tudi on pogrešal bučno podporo najglasnejših navijačev, ki so nastanjeni na severni tribuni: “Sam sem upal še na večje število gledalcev, a je tudi to odlično za začetek. Če bodo fantje tako igrali tudi v bodoče, se borili in pustili srce na igrišče, upam staviti, da bo na tekme prišlo še več gledalcev. Zagotovo bi bili Green Dragonsi za igralce v trenutkih, ko jim ne gre, izredno pomembni. Smo pa danes videli, da so na tribuni C zelo dobro nadomeščali Green Dragonse. Ko hočejo in želijo, znajo dobro navijati.”

“Proti koncu tekme sem se nadejal, da bi dali zadetek in bi bilo najbolj realno neodločeno. A tako pač je, tekma z Mariborom je že zaključena zgodba, gledamo že vnaprej, proti sobotni tekmi,” je pristavil Cimerotić in na vprašanje, kdaj bo Olimpija dosegla nivo Maribora, odgovoril, da je potrebno klubu dati le čas, saj se bo težko kaj zgodilo že čez noč: “Maribor je do zgodbe uspeha prišel, govorim na pamet, v štirih letih. Olimpiji je potrebno pustiti čas in upam staviti, da se lahko tudi v Ljubljani ustvari Olimpija, ki bo konkurirala Mariboru.”

Recent Posts

FOTO: V Kungoti slovesna otvoritev novega stadiona

Včerajšnji sončen dan je v občini Kungota bil zelo vesel. Po več letih čakanja so…

3 ure ago

Rogaška po streljanju enajstmetrovk do zgodovinskega finala

Nogometaši Rogaške so drugi finalisti letošnjega pokalnega tekmovanja. Slatinčani so na izjemno razburljivem dvoboju v…

1 dan ago

Ljubljana proti Ptujčankam ni dovolila presenečenja

Nogometašice Ljubljane bodo prihodnji mesec v Stožicah zaigrale v finalu ženskega pokala, potem ko na…

1 dan ago

Muri po avtogolu derbi in vstopnica za finale

Nogometašice Mure so prve finalistke pokalnega tekmovanja za ženske. Črno-bele so v Fazaneriji na derbiju…

2 dneva ago

Gorica po loteriji enajstmetrovk do vstopnice za finale

Prvi finalisti letošnjega pokala so nogometaši Gorice, ki so na domačem terenu po streljanju enajstmetrovk…

2 dneva ago

Tomi Horvat v glavni vlogi!

SK Rapid je nocoj, ob 20.30 uri, v 28. krogu avstrijske Bundeslige gostil Sturm Graz.…

2 dneva ago