Nogometaši Rudarja so po dveh srečanjih brez točk in brez danega zadetka danes v Velenju s 3:1 odpravili Krko ter osvojili sploh prve domače točke, saj so v tej sezoni na svojem terenu že dvakrat izgubili. Na polčasu, ki ga je dobila Krka z rezultatom 0:1, je sicer kazalo drugače vendar pa so domačini do konca izid preobrnili in gostom iz Novega mesta zadali še četrti zaporedni poraz.


Po začetnem sodniškem žvižgu in otipavanju na obeh straneh je do spremembe rezultata prišlo že po prvi pravi akciji. Nogometaši Rudarja so na sredini terena izgubili žogo in gostje so krenili v hiter protinapad. Fuček je lepo prodrl po levi strani in nato podal v sredino do Šabana, ki je žogo podaljšal do mladega Kramariča in obetavni šestnajstletnik, ki je v drugem delu lanske sezone postal najmlajši strelec v zgodovini Prve Lige, je hladnokrvno zaključil ter premagal nemočnega Rozmana. To je zanj sicer že drugi gol v tej sezoni. Domačini so bili v šoku in Novomeščani bi kaj kmalu lahko povišali svoje vodstvo, vendar pa je Rašić ob svojem poizkusu zgrešil okvir vrat, Fuček pa je nekaj trenutkov kasneje meril naravnost v vratarja in izid je ostal nespremenjen. Knapi so za prvo razburjenje pred gostujočimi vrati poskrbeli šele v 15. minuti, ko je Jelić padel in zahteval najstrožjo kazen, vendar pa se Žganec ni odločil za pisk, kar je najbrž bila tudi pravilna odločitev. Gostujoči vratar je prvič na resni preizkušnji bil šele v 18. minuti, ko je Klinar lepo streljal, vendar pa je Obradović strel odbil v polje, kjer so njegovi soigralci nato žogo panično izbili v kot. Do konca polčasa sicer večjih omembe vrednih priložnosti na obeh straneh več ni bilo.

Velenjčani so v drugi polčas vstopili odločno in to se jim je hitro obrestovalo, ko je že po uvodnih minutah drugega dela izid poravnal Firer, ki je izkoristil odlično podajo Kocića in z bližine matiral gostujočega čuvaja mreže. Po dobri uri igre bi knapi lahko povedli, vendar pa je Jelićev atraktiven poizkus z voleja za las zgrešil cilj in zletel mimo desne vratnice. Le nekaj trenutkov kasneje nova imenitna priložnost za domačine, vendar pa je Kocićev poizkus z glavo stresel prečko, gostujoči branilci pa so nato žogo izbili v kot. Tega je nato izvajal Jahić in poslal predložek v kazenski prostor, kjer je gostujoča obramba slabo reagirala in na daljši vratnici se je sam znašel Bolha in žogo zabil v mrežo za domače vodstvo z 2:1. Tri minute kasneje pa nov šok za nogometaše Krke, ki so ostali z desetimi možni na terenu, potem ko je Diallo za nevaren štart z obema podplatoma zasluženo prejel direktni rdeči karton in moral igrišče zapusti. Gostujoči branilec je že prej nekajkrat nevarno posredoval, vendar do tega trenutka ostal nekaznovan. Novomeščani se z igralcem manj niso predajali in v 77. minuti so bili blizu izenačenja. Po strelu Novaka z leve strani je v domačem kazenskem prostoru Kramar z glavo žogo preusmeril in jo skoraj poslal preko Rozmana v mrežo, vendar pa se je domači čuvaj mreže izkazal in žogo odbil v kot. Le dve minuti kasneje pa je vendarle srečanje bilo odločeno, ko so Velenjčani ponovno izigrali obrambo Krke in do žoge je na desni strani kazenskega prostora prišel Klinar, ki je imel več kot dovolj časa za zaključek in je žogo z močnim strelom poslal pod prečko. V zaključku srečanja so gostje sicer ostali še brez enega igralca, potem ko je Žižić 35 metrov od svojih vrat zaustavil nalet Velenjčanov, za kar si je prislužil drugi rumeni karton. Do konca so popolno pobudo prevzeli domačini, vendar pa se v zadnjih minutah izid več ni spreminjal.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…