Na prvem letošnjem primorskem derbiju so še tretjič zapored z minimalno razliko slavili Koprčani. Tekmo je v novogoriškem Športnem parku še drugič zapored odločil izjemen zadetek Lotriča. Na drugi strani pa so Goričani še tretjič zapored izgubili z minimalno razliko ter sezono začeli slabo kot že dolgo ne. Na tribunah se je tokrat zbralo nekaj več kot 500 gledalcev, ki pa niso ravno uživali v predstavi med primorskima rivaloma.


Tekmo so bolje začeli Goričani, ki so že v uvodni minuti poizkušali prek Jonhsona, a je njegov strel brez težav gostujoči vratar Radošević ubranil. Koprčani so na začetku tekme pobudo prepustili domačinom, vrtnice pa resnejših priložnosti niso imele. Do polčasa je poizkušal le še Arčon, a je njegov strel z 20 metrov zletel mimo gola. Koprčani pa so iz minute v minuto prevzemali pobudo ter sčasoma pridobili nadzor nad igro, vendar tako kot domačini veliko priložnosti niso imeli. Najprej je v 10. minuti po samostojni akciji streljal Črnigoj, a je žoga švignila mimo leve vratnice. Še lepšo priložnost je imel v 19. minuti Štromajer. Po predložku Lotriča je bil popolnoma sam, a je z glavo streljal čez gol. V 41. minuti pa je sledil najlepši trenutek obračuna. Koprčani so imeli kot, Vetrih žoge ni uspel odbiti, zato je ta prišla do Lotriča, ki je s 25 metrov mojstrsko sprožil z levico in zadel v levi zgornji kot domačih vrat, Simčič je bil brez moči. To je bila zadnja zanimiva priložnost prvega polčasa.

Koprčani so se v drugem polčasu še bolj povlekli na svojo polovico ter prežali na protinapade. Goričani so imeli veliko premoč nad posestjo žoge, a do pravih priložnosti so prihajali zelo težko. Prvo so imeli v 49. minuti, ko je z glavo z bližine meril Majcen, a je žoga šla malce čez prečko. Sledilo je daljše obdobje raztrgane igre, brez pravih priložnosti. Koprčani so imeli polpriložnost preko Mitrovića, a je bil njegov strel prešibak, Simčič ni imel težav z obrambo. Sledil je še bolj odločen pritisk domačinov. Najprej je po predložku Široka z glavo meril rezervist Makinwa, a je Radošević žogo odbil v kot. Nato je po kotu z glavo nenatančno meril Modolo. V 82. minuti po lepi podaji Vanina, z glavo poizkuša še Jogan, a tudi on streljal mimo gola. Najlepšo priložnost pa so domačini zapravili v 86. minuti, ko so dolgo časa kombinirali, z bližine je streljal Makinwa, a se je še enkrat več izkazal Radošević. V sodnikovem podaljšku bi lahko Pučko potrdil zmago, a je Simčič strel ubranil in ostalo je pri minimalni zmagi kanarčkov.

Goričani so utrpeli še tretji poraz ter začeli sezono slabo kot že dolgo ne. Zna se zgoditi, da tudi v naslednjem krogu za njih ne bo kruha, saj gostujejo pri prvakih v Mariboru. Koprčani na drugi strani nadaljujejo z zmagovito serijo na gostovanjih, saj so v letošnji sezoni dobili vsa štiri gostovanja, slavili so tudi proti Čeliku in Nefčiju. Dobro formo bodo sedaj poizkušali nadgraditi na naslednji prvenstveni tekmi doma proti Celju.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…