Zavarovalnica Maribor in NK Maribor sta dosegla dogovor o podaljšanju sodelovanja za nadaljnja tri leta. Zavarovalnica Maribor je podaljšala zvestobo klubu, ki sicer traja že nekaj let, tako je vez med njima še trdnejša, kot je bila doslej.


“Ko sem približno sedmimi leti prišel v klub, so sponzorske pogodbe predstavljale kar 60 ali 70 odstotkov klubskega prihodka. V zadnjih treh ali štirih letih pa se je to znižalo na vsega 20 odstotkov. Ostanek, torej 80 odstotkov, si zagotovimo sami. Z nastopi v Evropi in tudi prodajo igralcev. Vendar lahko v športu pridejo tudi padci. V klubu nikoli ne pozabljamo na sponzorje, ki so nam stali ob strani v najtežjih časih. Ko smo najbolj potrebovali pomoč, so nam priskočili na pomoč tisti, ki trenutno niso več tako močni, a se na njih pogostokrat spomnimo. Če takrat tistega zaupanja ne bi bilo, močno dvomim, da bi Maribor sedaj bil tam, kjer je,” je uvodoma povedal poslovni direktor kluba Bojan Ban. Ob podpisu pogodbe je bil izredno zadovoljen in dodal: “Zahvalil bi se za vsa leta nazaj. Za tista, ki so bila uspešna, kot tudi tista, ki so bila manj. Po svojih močeh se bomo trudili, da bomo zaupanje generalnega sponzorja zadovoljili tudi v bodoče. Klub je z novo pogodbo, ki smo jo podpisali z Zavarovalnico Maribor, izredno zadovoljen. Zavedamo se, kaj smo mi in kaj je naš generalni sponzor. Skupaj dosegamo velike stvari!”

K besedi je prišel tudi Predsednik uprave Zavarovalnice Maribor mag. David Kastelic, ki je na vrhu zavarovalnice nasledil Draga Cotarja, trenutnega predsednika kluba. Kastelic, sicer tudi član upravnega odbora kluba, je ob podpisu pogodbe z NK Mariborom povedal: “Zavarovalnica Maribor je bila aktivna v klubu vsa leta. Klub je ob zadnjih uspehih prerasel širino Slovenije, zato nam je v čast in ponos, da lahko z njim podpišemo novo triletno pogodbo. Naša želja je, da bi bil prispevek v klubu pomemben tudi v prihodnje. Ob uspehih kluba si bomo prizadevali, da bi ob dobrih rezultatih NK Maribora bila Zavarovalnica Maribor še bolj prepoznavna. V prihodnje si želimo še večje sinergije s klubom. NK Maribor je izredna znamka v Svetu in tako nam je v velik ponos, da smo podaljšali to sodelovanje, da bomo še naprej generalni sponzor vijoličastih.”

Dodajamo še to, da bo dres vijoličastih v sredinem obračunu Lige prvakov, ko v Ljudskem vrtu gostuje lizbonski Sporting, prav poseben. Premierno bo na prsih nov logotip Zavarovalnice Maribor.

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…