Celjani so po domači tekmi in zmagi nad Mariborom tokrat na Areni Petrol gostili ljubljansko Olimpijo, proti kateri so želeli nadaljevati zmagovalni niz in zmagati še petič zapored. Načrte jim je že pred pričetkom nekoliko prekrižala viroza, ki je zajela celjski tabor in pri nekaterih igralcih povzročala nevšečnosti, vendar pa tega večji del srečanja na terenu ni bilo videti, saj so Celjani pred ponovno lepim številom gledalcev prikazali dokaj všečno igro z veliko priložnosti. Podobno je sicer uspevalo tudi Ljubljančanom, vendar so danes napadalci na obeh straneh bili neučinkoviti oziroma svoje delo sta odlično opravljala Kotnik in Šeliga, ki sta svoje delo danes opravila z odliko.


Po začetnem otipavanju so prvo priložnost na srečanju imeli gostje iz Ljubljane, potem ko je Omladič z desne strani poslal oster predložek pred domača vrata, vendar pa je žoga zgrešila prav vse igralce. Akcija se je nadaljevala s hitrim protinapadom, ki ga je s strelom iz okrog 23 metrov in nekoliko z desne zaključil Miškić, vendar pa je Šeliga odlično posredoval in žogo s skrajnimi močmi odbil v kot. Celjani so nato prevzeli pobudo in nadzor nad potekom dogajanja ter si novo lepo priložnost priigrali deset minut kasneje. Ponovno so izvedli hiter protinapad, tokrat ga je zaključil nigerijski napadalec Omoregie, ki je žogo po tleh poslal v bližnji vratarjev kot, kjer pa je bil dobro postavljen Šeliga in je žogo ponovno odbil. Prevlado Celjanov so Ljubljančani za nekaj trenutkov prekinili tri minute kasneje, ko so v minuti zapretili kar dvakrat. Po podaji Omladiča iz kota se je v gneči pred Kotnikom dobro znašel Mitrović, ki je streljal in domačega čuvaja mreže že premagal, vendar pa je na golovi črti posredoval Vidmajer in žogo poslal v nov kot. Tega je nato ponovno odlično izvajal Omladič ter v kazenskem prostoru tokrat našel Šporarja, ki pa je bil nenatančen in je žogo poslal preko vrat. V 32. minuti so znova bili nevarni domači. Verbič je lepo prodiral po desni strani in med dvema ljubljanskima branilcema poslal ostro žogo v globino, s katero je skoraj našel Omoregija, vendar pa je njuno namero uvidel gostujoči čuvaj mreže in je z nizkim štartom na robu kazenskega prostora tik pred Nigerijcem žogo odbil ter preprečil čisto situacijo za zadetek. Celjske nalete je v 37. minuti nekoliko presekala menjava Verbiča, ki ga je viroza preveč zdelala in domači vezist več ni bil sposoben nadaljevati z igro. Zamenjal ga je Lovrečič, sicer nekdanji član “zmajev”. Igra se je nato umirila in ko je že kazalo, da bosta moštvi mirno odšli na odmor so Ljubljančani izvedli svojo najlepšo priložnost na srečanju. Tokrat so zeleno-beli bili tisti, ki so izvedli hiter protinapad, da bi se na koncu Šporar znašel iz oči v oči s Kotnikom, vendar je slednji odlično reagiral in svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Ob odmoru je domači trener Rožman bil prisiljen v novo menjavo, saj podobno kot Verbič tudi Žitko več ni bil sposoben nadaljevati z igro. Dogajanje se je nekoliko umirilo v drugem polčasu, v katerem gledalci niso več spremljali tako odprte igre. V tem delu igre je večji del pobudo sicer imela Olimpija, ki si je priigrala nekaj nevarnih priložnosti. Prvo šele v 64. minuti, potem ko je Đurković zapretil z glavo, vendar bil za približno meter in pol nenatančen. Olimpija je ponovno zapretila dobrih dvajset minut pred koncem, ko se je Omladič na sredini igrišča otresel svojih čuvajev ter žogo poslal globoko v domač kazenski prostor, kjer je do nje prišel Šporar, ki pa jo je nato poslal preko vrat. V 83. minuti so Ljubljančani ponovno bili nevarni, po podaji iz avta je do žoge prišel Đurković in streljal v bližnji vratarjev kot, vendar pa je Kotnik brez večjih težav žogo odbil v kot. Štiri minute kasneje je zapretil še Omladič, ki je poizkusil s strelom iz prostega strela z okrog 23 metrov, vendar pa streljal okrog pol metra ob desni vratnici Kotnika. V samem zaključku srečanja so nato do zmagovitega zadetka želeli priti tudi Celjani, ki pa si večje priložnosti za spremembo izida vendarle niso priigrali in moštvi sta se morali zadovoljiti z delitvijo točk. Ljubljančani tako po šestih krogih še naprej ostajajo neporaženi, medtem ko so po dveh zaporednih uvodnih porazih Celjani svoj niz neporaženosti podaljšali na pet tekem, v katerem imajo razliko v zadetkih 11:1.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…