Do sedaj se je od Olimpijinega povratka med najboljše na slovenskem leta 2009 vedno zgodilo, da so na uvodnem srečanju izgubili in tako že na začetku zaostali za najboljšimi slovenskimi nogometnimi kolektivi. Danes temu ni bilo tako. Po vseh turbulencah, ki so na začetku poletja pretresale zmajev tabor so Ljubljančani pokazali nekaj povsem drugega, kar smo videvali večji del lanske sezone, ko je Olimpija razočarala na celi črti.


Olimpija in Krka sta v hudi pripeki pokazali zavidljivo predstavo, ki se je ne bi branili tudi v kakšni boljši ligi. Tekma je bila ponovni dokaz vsem tistim, ki pljuvajo čez slovensko liga, da se tudi na stadionih širom naše deželice igra moderen in gledljiv nogomet. Ker so Krkaši v lanski sezoni kar trikrat ugnali zmaje, so slednji v današnjo tekmo krenili odločno in z željo, da še četrtič zapored premagalo Olimpijo. A tokrat je bila Olimpija tista, ki se je veselila. V 10. minuti so zmaji že nakazali v katero smer se bo obrnilo srečanje, ko je po dolenjski napaki v zadnji vrsti, mimo Dialla smuknil Šporar in zadel za domače vodstvo. Olimpijo ni zmedel niti izenačujoči zadetek Martina Šabana. V lanski sezoni so po prejetem zadetku povsem razpadli, letos pa niso začeli paničariti vendar so se hitro zbrali in še pred odhodom na odmor je iz prostega strela evrogol dosegel Nik Omladič.

V drugem polčasu je tempo razumljivo padel, kar je bilo moč zaradi zares hude vročine tudi pričakovati. Olimpija je rutinirano držala zanesljivo prednost, tako da si Novomeščani niso priigrali praktično nobene priložnosti, so pa zato domači preko Rodića izid še povišali, tako da so se maloštevilnim gledalcem ob pogledu na semafor lahko ustnice razlezle v širok nasmešek. Olimpija je sezono odprla na najboljši način in na neki način je kar škoda, da naslednji vikend ne bo v prvoligaškem procesu.

Avtor: Gašper Krvina
Foto:  Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Prip ravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Va…