Krka

2 ‐ 1

Olimpija Ljubljana

24.09.2014 16:00
StadionNovo mesto: Portoval
Glavni sodnikDamir Skomina
Nana Welbeck Maseko
Alen Vučkić
Danijel Dežmar
Danijel Rašić
Josip Fuček
Marin Perić
Žiga Kastrevec
Tomislav Pelin
Nikola Žižić
Kenan Bajrić
Andraž Šporar
Miha Zajc
Hrvoje Spahija
Darijan Matić
Nik Kapun
Nemanja Mitrović
Menjave
Leo Ejup
Jaka Ihbeisheh
Antun Palić
Kevin Kauber
Denis Mojstrovič
Aris Zarifović
Aleksander Šeliga
Marko Vukčević
Matic Fink
Matija Škarabot
Josip Fuček (4.)
Žiga Kastrevec (16.)
Danijel Dežmar (54.)
Danijel Rašić (78.)
Danijel Dežmar (78.)
Žiga Kastrevec (82.)
Alen Vučkić (88.)
Marin Perić (89.)
Antun Palić (89.)
(34.) Hrvoje Spahija
(60.) Kenan Bajrić
(60.) Matic Fink
(82.) Andraž Šporar
(84.) Marko Vukčević
(86.) Marko Vukčević

Ko so se nogometaši Olimpije iz Ljubljane  po avtocesti peljali na tekmo v Novo mesto, so v glavi verjetno imelo le to, kako bi prekinili črni urok dveh porazov na Portovalu v lanski sezoni. A kot zakleto, da bi nekdo tam zgoraj za današnjo tekmo spisal povsem drugačen scenarij, saj so Krkaši zopet vzeli mero gostom iz Ljubljane in jim tako prizadejali prvi poraz v letošnji sezoni.


Že v začetku tekme se je slutilo, da za Ljubljančane v dolenjski prestolnici danes ne bo kruha. Že v 4. minuti  so gostje doživeli hladen tuš, saj je po lepi akciji iz bližine z glavo zadel najagilnejši na današnji tekmi, Josip Fuček. Potem pa, kot da bi bila dolenjska mreža zaklenjena, svoje je dodal še izvrstni domači vratar Tomislav Pelin, ki je za nameček Šporarju ubranil še strel z bele točke in scenarij za prvi poraz zmajev je bil spisan. Olimpiji res ni šlo nič v mrežo. Tudi, ko smo vsi na stadionu žogo po strelu Nemanje Mitrovića iz neposredne bližine že videli v mreži, je ta čudežno končala, če se malce pošalimo, v Krki. Svoje priložnosti so v prvem polčasu zapravili še Omladič, Valenčič in še enkrat Šporar medtem, ko so domači svojo edino priložnost znali izkoristiti in tako sta ekipi odšli na odmor pri rezultatu 1:0 za domačine.

Drugi polčas je minil v še večji jalovi prevladi Ljubljančanov, a zopet so bili domači tisti, ki so zadeli. To je uspelo domačemu kapetanu Dežmarju. Kar je uspelo Mitroviću v prvem delu se je zgodilo tudi na drugi strani. Ko je domači igralec Welbeck preigral vse in se sam znašel pred Ivačičem, smo vsi žogo že videli v mrežim a je žogo preveč spodvil z nartom in le-ta je končala visoko nad gostujočim golom. V 87. minuti so gostje le dosegli gol prek Vukčevića, čeprav je sodnik Skomina s pomočnikom kar nekaj časa premleval, ali naj zadetek zaradi domnevnega prepovedanega položaja sploh prizna, a je bilo to premalo za kaj več kot častni zadetek. Tako je Krka še povečala ta niz nepremaganosti z Olimpijo na Portovalu in se prebila pred Gorico, ki je danes izgubila v Domžalah. Olimpija je doživela sploh prvi poraz v letošnji sezoni in tako pričakuje Luko Koper s slabšo popotnico.

Avtor: Gašper Krvina

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…