Večni derbi. Največ, kar lahko premore slovenski nogomet. Na eni strani evropski Maribor, na drugi prerojena in letos odlična Olimpija. In prav to so Ljubljančani v Ljudskem vrtu tudi dokazali, lahko so konkurenčni Mariboru. A Mariborčani so po velikih evropskih tekmah vedno izredno ranljivi, kot da ne bi preklopili misli iz enega v drugo tekmovanje. In ko je že kazalo, da bo Olimpija osvojila Ljudski vrt, je na sceno ponovno stopil kapetan Maribora. Sprva je zapravil izjemno priložnost, a se je v uvodni minuti sodniškega podaljška odkupil za zgrešeno. Marcos Tavares je Ljudski vrt še tretjič spravil na noge. Mariborčani so tokrat srečni, da niso izgubili. Olimpija pa žaluje za dvema izgubljenima točkama.


Po srečanju sta pred mikrofone stopila tudi oba stratega ekip, ki sta v izjemni kulisi in pravem derbiju predstavila svoje videnje srečanja. Prvi je do besede prišel strateg Olimpije Darko Karapetrović, ki je dejal: “Odigrali smo fantastično tekmo in nasprotnika smo nadigrali v vseh segmentih igre. Žal smo imeli v prvem polčasu neljubi dogodek, ko se je poškodoval Aris Zarifovič in nismo vedeli, če bo lahko nadaljeval s srečanjem. V tistih trenutkih smo tudi prejeli dva zadetka, a smo nadaljevali v odličnem ritmu še naprej. Na koncu lahko rečem,  da smo mi tisti, ki nismo zadovoljni z rezultatom, saj smo v zadnjim trenutkih tekme izgubili dve izredno pomembni točki.”

Olimpija si je na srečanju pripravila nekaj izjemnih priložnosti, še najbolj bode v oči tista, ko je Andraž Šporar zgrešil »zicer«, ki bi lahko Olimpiji prinesel tri točke. “Obžalujem celo tekmo in ne te priložnosti Šporarja. Vsi hvalite prvi polčas, a mi smo si v drugem polčasu pripravili tri zares lepe priložnosti. Žal nismo dosegli zadetka, z dvignjenimi glavami gremo naprej,” je še dodal strateg Olimpije.

Veliko bolj zadovoljen je bil po tekmi trener Maribora Ante Šimundža, saj so njegovi varovanci igrali do konca in v zadnjih minutah tekme uspeli rezultat izenačiti. “V prvem polčasu nismo bili na takšnem nivoju, kot smo si želeli pred tekmo. Zato je Olimpija prišla do zgodnjega vodstva. Nekako smo se nato vrnili v igro, ko smo rezultat izenačili, a vseeno v prvem polčasu nismo imeli  takšnega pristopa, kot sem si želel. V drugem polčasu smo dvignili ritem tekme in želeli smo si zadetka. Želeli smo si zmage. Enostavno je Olimpija bila v obrambi izjemno kompaktna in je prehajala v hitre protinapade, ki so nam povzročali ogromno preglavic. Na koncu nam je uspelo osvojiti točko. Glede na dogajanje na igrišču smo z osvojeno točko zadovoljni. Poudaril pa bi, da sta obe ekipi prikazali odlično tekmo in slovenskemu nogometu naredili odlično reklamo.”

Vijoličasti so že nekaj tekem v slovenski ligi prepoceni in predvsem v začetkih tekme dobivali zadetke. “Da se nam to dogaja, je krivo predvsem to, da miselnost ni na pravi ravni. V slovenski ligi vsi igralci nasprotnih ekip dajo svoj maksimum. Tega si seveda nismo želeli in sedaj bomo skušali v reprezentančnem premoru delati na tem, da se nam v bodoče to ne bi dogajalo.”

Pred nogometaši Maribora in Olimpije je sedaj reprezentančni premor. S prvenstvom bodo nadaljevali 15. oktobra, ko bo Maribor odpotoval na težko gostovanje v Gorico, Olimpija pa bo doma gostila zadnje Radomlje.

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…