Potepanja pri vzhodnih sosedih je za Marka Ranilovića konec. Potem ko je zadnja slaba štiri leta preživel čez mejo na Madžarskem, je pred dnevi okrepil moštvo Zavrča, ki je iskalo zamenjavo za vratarja Gregorja Finka. Ranilović je zadnja leta preživel pri Ferencvarošu in Kapošvarja, a je po prekinitvi pogodbe s slednjimi vadil po samostojnem programu. V Zavrču od njega pričakujejo veliko, 27-letni vratar pa je iskal ekipo, ki bo zdrava in predvsem dobra ‘klapa’. Po njegovih besedah je ekipa Zavrča prav to, kar je iskal in da ponovno pridobi prave občutke.


Zadnjih šest mesecev je bilo za Ranilovića izredno napornih, saj ni imel kluba in je moral vaditi sam: “Za menoj je izredno težko obdobje, ko sem bil kar pol leta brez kluba. Zame je bila to velika izkušnja in očitno je moralo biti tako, a sem dal to skozi. Česa takšnega ne želim nobenemu nogometašu, ker je izredno stresno. Po drugi strani pa je to dobra izkušnja, ki ti da ogromno v življenju, v bistvu opraviš test kako močan si kot oseba. Sam sem to dal skozi in sedaj sem na novi poti, saj se mi je ponudila velika priložnost, da se dokažem v ekipi Zavrča. Rad bi se jim zahvalil, da so mi izkazali zaupanje, da se bom lahko dokazoval v njihovem dresu,” je uvodoma povedal otrok Maribora. Pri vzhodnih sosedih je preživel slaba štiri leta, a je sedaj čas za novo poglavje v karieri, ki ga morda marsikdo vidi kot korak nazaj: “Zagotovo to ni korak nazaj v moji karieri. Imam občutek, da sem še nekaj dolžan pokazati v Sloveniji, da ljudje še niso videli vsega, česar sem sposoben. Sem mnenja, da sem sposoben pokazati še veliko, da imam še ogromno rezerv. V prihodnost gledam s pozitivnimi mislimi. Sami treningi in organiziranost kluba je na visokem nivoju, trenerji se na vsakem koraku trudijo in nam dajejo motiv za naprej. Z dobrim treningom lahko samo napreduješ in vedno sem bil pripravljen sprejeti delo, ki ga rad opravljam,” se je vrnitve v slovensko ligo dotaknil Mariborčan, o alfi in omegi kluba, Miranu Vuku pa dodal: “Potrebno se mu je zahvaliti, ker mi je ponudil priložnost, da se ponovno vrnem v tekmovalni ritem. Rad bi, da z dobrimi obrambami v vratih Zavrča povrnem zaupanje, ki so mi ga izkazali.”

"Sposoben sem pokazati še veliko..." (Foto: splet)
Marko Ranilović: “Sposoben sem pokazati še veliko!” (Foto: splet)

Za nogometaši Zavrča so dolge in kvalitetne priprave. Ekipa je doživela nekaj sprememb, a okostje ekipe je ostalo isto: “Za nami so odlične priprave, delali smo trdo in izredno kvalitetno. Ko sem po dolgem času stopil med vratnice, se mi je zdelo, kot da sem se ponovno rodil. V pripravljalnem obdobju smo imeli izredno zahtevne tekme in razen tiste prve, ko smo visoko izgubili proti Lokomotivi iz Zagreba, smo jih odigrali zelo dobro. Uigravali smo sistem, ki si ga je zamislil trener in mislim, da nam bo ta sistem skozi prvenstvo prinesel ogromno točk. Želim si le, da do začetka prvenstva ne bi prišlo do poškodb, saj vsakega igralca krvavo potrebujemo,” se je priprav dotaknil Ranilović. Vratar je bil vedno ambiciozen in svojih velikih ciljev ni nikoli skrival. Z Zavrčem si je zadal visoke, a po njegovem mnenju, dosegljive cilje: “Želimo iti iz tekme v tekmo in samo tako lahko dosežemo dober rezultat in naberemo čim več točk. Osebna želja pa je, da bi osvojili tudi kakšno lovoriko, tukaj imam v mislih predvsem pokalno tekmovanje. Tiha želja je tudi, da bi si letos zagotovili igranje v evropskih pokalih.”

Letošnje državno prvenstvo se bo pričelo že v petek, ko bo ekipa Zavrča gostovala pri neugodnem Celju. Novopečeni vratar Zavrča se prvega sodnikovega žvižga zelo veseli, a ostaja previden: “O ekipi Celja bomo začeli razmišljati z začetkom prihodnjega tedna. Definitivno bo to izredno težko srečanje, saj je ekipa Celja izredno poletna in mlada. Prepričan sem, da bomo mi tisti, ki se bomo veselili treh točk, saj nas krasi zmagovalna mentaliteta. Sem pa prepričan, da se bo takoj videlo kdo je s pripravami opravil bolje. Verjamem, da se bomo v Zavrč vrnili s tremi točkami,” je zaključila nova številka ena pri Zavrču.

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Intervjuji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…