Categories: Prva Liga

Maribor v Ljudskem vrtu izgubil s Petrolulom, zaigral tudi Ibraimi

Nogometaši Maribora so odigrali še četrto pripravljalno srečanje  in se prvič to poletje predstavili tudi gledalcem v Ljudskem vrtu, kjer se je sicer danes zbralo dobrih petsto gledalcev. V prvem polčasu so Mariborčani hitro zagospodarili in si pripravili kar nekaj priložnosti, eno od njih pa je v 38. minuti izkoristil Bohar. Drugi polčas je bil vsaj iz mariborskega vidika precej slabši, v prvi polovici drugega dela igre pa priložnosti ni bilo, nakar so potek srečanja preobrnili romunski rezervisti, med njimi tudi Adrian Mutu, ki je v 87. minuti zadel z bele točke, petnajst minut pred tem pa je izid izenačil Brazilec Gerson, ki je z glavo zadel po podaji s kota.

Prvo priložnost so si v 11. minuti srečanja pripravili vijoličasti, potem ko je po predložku Vršiča pred golom najvišje skočil Fajić, a mu je veselje preprečil prečnik. Minuto kasneje je Vršič poslal nov nevaren predložek pred vrata gostov, Mendy je bil za malenkost prenizek, žoga pa je zgrešila desno vratnico. V 14. minuti nova priložnost Maribora, po kotu je z glavo streljal Šuler, a je žoga najprej zadela levo in nato še desno vratnico in končala v naročju vratarja Pecanhe. Petrolul si v prvi polovici polčasa ni uspel pripraviti priložnosti, zato pa je bilo v 26. minuti znova vroče v nasprotnem kazenskem prostoru, po kombiniranju na polovici gostov je Dervišević žogo spravil do Boharja, ki je z leve strani kazenske prostora meril v daljši kot, a je žoga zgrešila levo vratnico. V 29. minuti nova lepa priložnost vijolic, Bohar je zaposlil Fajića, ki je bil spretnejši od svojega čuvaja, nato izigral še vratarja Pecanho in pred golom zaposlil Mendyja, ki pa je s težkega položaja streljal mimo leve vratnice. V 37. minuti pa so Mariborčani le kronali premoč, Filipović je z dolgo podajo po tleh na robu kazenskega prostora našel Boharja, ki je izigral ofsajd zanko gostov in s strelom v daljši vratarjev kot zadel ob levi vratnici. Petrolul je odgovoril dve minuti kasneje, ko je Fanchone prodorl po levi strani igrišča in z nevarnim predložkom pred golom iskal Prisona, a je Šuler, ki je žogo snel z glave Kamerunca, prekinil nevarno akcijo pred golom Maribora.

Tudi drugi polčas so bolje odprli nogometaši Maribora, v 51. minuti srečanja je Tavares zaposlil Fajića, ki je znova lepo preigraval na levi polovici kazenskega prostora, a nato streljal preko gola. Drugi polčas ni ponudil najboljše igre, v 65. minuti pa je bilo vroče v kazenskem prostoru Maribora, ko je Mejač žogo izbil pred Tamuzom, Cotman pa je s skrajnimi močmi žogo preusmeril mimo desne vratnice. Gostje so izid izenačili v 72. minuti, ko je po kotu z leve strani igrišča z glavo zadel rezervist Gerson Ferreira. V 76. minuti je bilo vroče tudi pred golom gostov, a so gostje s skupnimi močmi uspeli odbiti pred Tavaresem. Tri minute kasneje so nevarno zapretili tudi nogometaši Petrolula, z roba kazenskega prostora je nevarno streljal N’Koyi, a je Cotman žogo uspel odbiti mimo gola, v 81. minuti pa so Romuni odigrali novo nevarno akcijo, Mares je na levi strani kazenskega prostora dobil uporabno podajo, krenil proti vratom, kjer pa sta s skupnimi močmi strel blokirala Živko in Cotman. Prav Živko je bil tragični junak 87. minute, ko je sodnik Borošak po igranju z roko pokazal na belo točko, žogo pa si je namestil Mutu in s strelom po sredini Petrolul povedel v vodstvo. Zadnja priložnost na tekmi je v sodnikovem podaljšku pripadla povratniku v vijoličasti dres Ibraimiju, ki pa je z 20 metrov streljal preko vrat.

MARIBOR 1:2 PETROLUL PLOIESTI
Bohar (37′); Gerson (72′), Mutu (87′ pen)

Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Mejač, Bohar, Filipović, Dervišević, Vršič, Mendy, Fajić. Igrali so še: Cotman, Arghus, Ibraimi, Tavares, Cvijanović, Zahović, Hotić, Viler, Vujčić, Živko, Mertelj. Trener: Ante Šimundža.
Petrolul: Peterson Pecanha, Alcenat, Hoban, Satli, Fanchone, Romario Pires, Pablo de Lucas, Njongo Priso, Juan Albin, Morar, Tamuz. Igrali so še: Bolboasa, Beta, Mutu, Mustivar, Gerson, Marinescu, Nepomuceno, N’Koyi, Mares. Trener: Razvan Lucescu.

Recent Posts

Šeško natančen proti Dortmundu

RB Leipzig je danes, ob 15.30 uri, gostil Dortmund. Rdeči biki so na tekmi 31.…

9 ur ago

FOTO: V Kungoti slovesna otvoritev novega stadiona

Včerajšnji sončen dan je v občini Kungota bil zelo vesel. Po več letih čakanja so…

21 ur ago

Rogaška po streljanju enajstmetrovk do zgodovinskega finala

Nogometaši Rogaške so drugi finalisti letošnjega pokalnega tekmovanja. Slatinčani so na izjemno razburljivem dvoboju v…

2 dneva ago

Ljubljana proti Ptujčankam ni dovolila presenečenja

Nogometašice Ljubljane bodo prihodnji mesec v Stožicah zaigrale v finalu ženskega pokala, potem ko na…

2 dneva ago

Muri po avtogolu derbi in vstopnica za finale

Nogometašice Mure so prve finalistke pokalnega tekmovanja za ženske. Črno-bele so v Fazaneriji na derbiju…

2 dneva ago

Gorica po loteriji enajstmetrovk do vstopnice za finale

Prvi finalisti letošnjega pokala so nogometaši Gorice, ki so na domačem terenu po streljanju enajstmetrovk…

3 dnevi ago