Kot smo pred dnevi že pisali so se v Celju zagreli za 19-letnega čuvaja mreže Lovra Štubljarja.


Celjani so danes preko svoje spletne strani in socialnih omrežij potrdili prihod novega vratarja, ki bo s strani italijanskega Empolija posojen do konca sezone 2024/25 in imajo opcijo za dokončni odkup 19-letnega vratarja. Štubljar, je v lanski drugi polovici sezoni Prve lige Telemach šestnajstkrat branil vrata Domžal. Svoj prvi nastop med člani pa je zabeležil v sezoni 2021/22, ko je zaigral proti Kopru. Poleti leta 2022 pa se je pridružil italijanskemu Empoliju, kjer je zbral 25 nastopov.

Lovro Štubljar je tudi reprezentančni vratar in ima na svojem računu štiri nastope za mlajše selekcije Slovenije.

Celjani so sicer na začetku poletja lovili kar nekaj zvenečih imen svetovnega nogometa, a so prvo okrepitev našli v sosednji Italiji. Štubljar velja za enega najbolj obetavnih slovenskih vratarjev in kljub željam Domžal, da bi ga zadržali, so se morali sprijazniti s ponudbo Celja.

Ob prihodu Štubljarja se v Celju obeta zanimivo tekmovanje na vratarskem položaju, saj sta v pretekli sezoni med vratnicama izmenjaje stala Matko Obradović in Matjaž Rozman, ob njima pa je bil tudi Metod Jurhar. Pričakovati je, da se bo vsaj eden od izkušenih vratarjev poslovil, medtem ko bo Štubljar dobil priložnost dokazati svoj potencial.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jakupović blesti, Maribor pa dominira

Arnel Jakupović je po nedeljski zmagi Maribora proti Domžalam z rezultatom 4:1 izrazil zad…