V novogoriškem Športnem parku smo spremljali dokaj zanimivo tekmo med ekipama, ki v času samostojnosti še nista izpadla iz prvoligaškega tekmovanja. Na koncu sta si morali obe ekipi zadovoljiti z delitvijo točk. Predvsem v domačem taboru lahko obžalujejo številne zapravljene priložnosti v prvem polčasu. Na drugi strani pa Celjani niso izkoristili terenske premoči v drugem polčasu.


Tekma se je pričela zelo dinamično. Tako smo že v uvodni minuti videli prvo veliko priložnost na tekmi. Razpoloženi Henty je prodrl po desni strani in podal v sredino, kjer je Majcen zavrnil žogo na rob kazenskega prostora, kjer je z močnim strelom poizkušal nov igralec Goričanov, Venturim, Kotnik pa je žogo odbil v prečnik. Že čez dve minuti kasneje so imeli domačini novo lepo priložnost. Majcen je pritiskal na gostujočega branilca, ki je pod pritiskom slabo podal do vratarja, po borbi je do žoge prišel Majcen, ta pa iz dveh ugodnih priložnosti ni zadel gola. Najprej je njegov strel ubranil razpoloženi Kotnik, po odbiti žogi, pa je z desne strani streljal mimo praznega gola. Kazen za neizkoriščene priložnosti je sledila že v 5. minuti, ko je Verbič sprejel diagonalno žogo, lepo preigral Vanina, kateremu ni preostalo drugega, kot da ga zaustavi s prekrškom. Ker je bil prekršek storjen v kazenskem prostoru, je sodnik Žganec pokazal na belo točko, iz katere je bil zanesljiv Ahmedi ter Celjane popeljal v vodstvo. Goričani se niso predali in so še naprej pritiskali proti vratom gostom. V 12. minuti je imel izjemno priložnost Henty. Majcen ga je lepo zaposlil z žogo v prostor, kjer se je Henty izmuznil prepovedanemu položaju ter sam stekel proti vratom gostov. Na srečo Celjanov pa je bil v dvoboju z goriškimi napadalci še drugič uspešnejši Kotnik in ubranil strel Hentya. V 21. minuti pa je le sledilo zasluženo izenačenje. Henty je lepo zaposlil Žigona na levi strani, ki je najprej lepo preigral gostujočega branilca, nato pa rutinirano streljal v levi spodnji kot gostujočega vratarja in poravnal izid. Po izenačenju so pobudo prevzeli gostje in je iz rok niso izpustili do konca srečanja. Vrtnice so se posvetile predvsem igri na protinapade. Tako smo do konca polčasa spremljali predvsem igro na sredini igrišča in brez večjih priložnosti.

Drugi polčas so bolje začeli gostje, ki so v 50. minuti izpeljali lepo akcijo, a je Sunny v kazenskem prostoru preveč preigraval ter tako ni prišel do zaključnega strela. Sledil je protinapad domačinov, Kotnik je najprej odbil predložek Žigona, nato pa še brez težav ubranil strel Venturima. Celjani so prevladovali v igri, kljub temu so imeli Goričani v 56. minuti najlepšo priložnost v drugem polčasu. Po podaji Vanina je Venturim najprej lepo preigral branilca gostov, nato pa sam stekel proti vratom gostov. Na žalost domačinov pa je Kotnik dobil še tretji dvoboj ena na ena in rezultat je ostal nespremenjen. Po kotu je nato Modolo z glavo meril čez gol. Za Celjane je po protinapadu z roba kazenskega prostora poizkušal Vrhovec, a je bil Simčič na mestu. Do konca tekme so na sredini prevladovali Celjani, a do resnejših priložnosti ni prišlo. Vedno jim je zmanjkala zadnja podajo. So pa imeli v zadnji minuti srečanja še eno lepo priložnost, ko je Klemenčič iz razdalje močno streljal, a je Simčič z odlično parado žogo odbil v kot.

Goričani lahko obžalujejo predvsem številne neizkoriščene priložnosti v prvem polčasu, ko bi morali tekmo odločiti v svojo korist. Na drugi strani pa so spet močno padli v drugem polčasu, ko so prevlado prepustili gostov. Sedaj čaka Gorico kar tri zaporedna gostovanja. Najprej pokalno srečanje v Veržeju, nato pa še dve prvenstveni, najprej na Ptuju proti Zavrču, nato pa proti Domžalam. Celjani so lahko po eni strani zadovoljni s točko, saj so se uspeli ubraniti v prvem polčasu, po drugi strani pa po pobudi v drugem polčasu niso uspeli priti do zmage. Zagotovo je bil prvo ime celjske ekipe vratar Kotnik, ki v letošnji sezoni igra v izjemni formi. Celjani že v torek potujejo na pokalno tekmovanje v Kranj proti Zarici, prvenstvo pa bodo nadaljevali prihodnji teden na domačem terenu proti Rudarju.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…