V obračunu začelja lestvice so Goričani v drugem polčasu strli odpor Radomljanov ter slavili visoko zmago, prvo v letošnji sezoni. Junak srečanja je bil domači napadalec Luka Majcen, ki je zabil prva dva zadetka v goriškem dresu, ob tem pa je prispeval še podajo za gol Široka. Tekmo si je v Športnem parku ogledalo približno 400 gledalcev, med katerimi je bila tudi skupinica gostujočih navijačev.


Tekmo so bolje začeli domačini, saj so imeli prek Široka že v 2. minuti srečanja priložnost za vodstvo. Širok pa je na nezadovoljstvo domačih privržencev z desne strani streljal mimo gola vratarja Drakoviča. Drugo priložnost so domačini imeli v 12. minuti, ko je po predložku Vanina z glavo streljal Majcen, a je žoga zletela točno v vratarja gostov. Štiri minute zatem je sledila najlepša gostujoča priložnost. Radomljani so po levi strani izpeljali lep protinapad, sledil je predložek, a v sredini ni bilo nobenega gostujočega igralca, zato pa je na desni do žoge prišel Cerar, ki je lepo podal do Vrhunca, ta je z bližine streljal le mimo domačih vrat. V 20. minuti je po odbiti žogi s kota, z razdalje poizkušal Vanin, njegov strel je z nekaj težavami vratar gostov Drakovič uspel ukrotiti. V 30. minuti je Vrhunc prestregel žogo Joganu in sam stekel proti vratom Gorice, nato streljal, ampak preslabo, saj je žoga zletela mimo gola. Do konca polčasa resnejših priložnosti ni bilo, velja pa omeniti, da se je poškodoval goriški napadalec Makinwa, katerega je zamenjal Žigon.

Drugi polčas se je za Goričane začel kot iz sanj. Po dolgi žogi z desne strani je najprej poizkušal Žigon, do odbite žoge je prišel Majcen, ki je s 13 metrov neovirano streljal in se veselil prvenca v goriškem dresu. Prepričanje, da se bodo Radomlje po zaostanku odprle in zaigrale napadalneje, se je izkazalo za zmotno, saj so varovanci trenerja Djuranovića še naprej prežali na protinapade. Za Gorico je iz oddaljenega prostega strela poizkušal Džuzdanović, a je Drakovič žogo odbil, ki pa je bil v 65. minuti, ko so Goričani povišali vodstvo, brez moči. Gorica je imela prosti strel na desni strani pred gol avt črto. Izvedel ga je Džuzdanović, v sredini pa je najvišje skočil osamljeni Vetrih ter praktično že potrdil zmagovalca. Čez nekaj minut je za domače poizkušal Širok, a je bil njegov strel nenatančen. Zato pa je bil bolj natančen v 86. minuti, ko je po podaji Majcna ostal samo pred vrati in zabil svoj prvi gol v sezoni. Še pred tem je imel Žigon v 81. minuti, po lepi podaji Majcna, stoodstotno priložnost, vendar meril zelo slabo. Se je pa za zgrešeno priložnost odkupil v 93. minuti, ko je v protinapadu z lepo podajo v prostor zaposlil Majcna, ki je bil hitrejši od branilca gostov, ter zadel za končni izid. Gostje si v drugem polčasu niso priigrali nobene resnejše priložnosti.

Goričani so vpisali prvo zmago na uradnih tekmah nove sezone. Zagotovo, predvsem iz vidika samozavesti, zelo dobrodošla zmaga. Če je bila ta zmaga zgolj muha enodnevnica ali pa se obeta dvig forme, se bo pokazalo že v prihodnjem krogu, ko Goričani gostujejo v Ljubljani. Radomlje bodo morale na drugi strani vsaj še teden počakati na krstne prvoligaške točke. Danes niso pokazali pravega vtisa, premalo so napadli ter se preveč osredotočali na protinapade. V prihodnjem krogu bodo na domačem igrišču pričakali poletno ekipo Celja.

Avtor: Rok Fakin
Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…