Categories: Prva Liga

Drago Cotar: “Vsi vemo, da vijolice cvetijo spomladi!”

Nogometaši Maribora so vstopili v drugi teden priprav v turškem Beleku, v katerem jih čakajo še tri preizkušnje, prva že jutri proti poletni znanki Astani. Kot je že navada, je z moštvom v Antalyjo odpotoval tudi Drago Cotar, predsednik najtrofejnejšega nogometnega kolektiva na sončni strani Alp, ki je pred vrnitvijo v domovino nekaj besed namenil tudi za klubsko spletno stran.

“Videl sem tri tekme, dve smo zmagali, eno izgubili in še ta poraz velja pripisati sodniškemu kriteriju. Prisotna je tudi utrujenost po nizu treningov, kar pa sodi zraven, brez tega v tej fazi ne gre. Ob mojih stikih z igralci mi je bilo predstavljeno, da so zadovoljni s potekom priprav. V dogovoru s strokovnim vodstvom se lokacija pripravljalne baze ni spreminjala, ekipa in spremljevalno osebje so je že vajeni. Ta pomemben del vadbe bodo opravili v znanem okolju, ob tem smo imeli srečo z vremenom. Opazno je, da so se novinci ujeli s soigralci, tako da homogenost ekipe ostaja naša prepoznavna značilnost,” je dejal nekdanji predsednik uprave največjega pokrovitelja kluba, ki pa tudi po upokojitvi ostaja na čelu mariborskega prvoligaša.

Tako kot privrženci mariborskega kluba, tudi Cotar že nestrpno čaka na nadaljevanje državnega prvenstva, v katerega bodo vijolice krenile z dvema tekmama v Ljudskem vrtu. Po uvodu proti Celju sledi že večni derbi z Olimpijo. Kot je znano že nekaj časa, je klub ponudil paket vstopnic za obe tekmi, zato ne čudi, da se odlično prodajajo tudi vstopnice za obračun s Celjani: “Vsi že komaj čakamo, da se začne. Z našimi zvestimi navijači na tribunah bo doživetje pomladi še lepše. Z zanimanjem bom spremljal informacije o naslednjih dneh v Turčiji, po vrnitvi domov pa upam, da bo vreme ostalo stabilno za izpolnitev zaključnih delovnih aktivnosti. In potem – vsi v Ljudski vrt. Vsi vemo, da vijolice cvetijo spomladi, tako da sem optimističen pred nadaljevanjem sezone.”

“Zaradi takšnih ali drugačnih okoliščin smo prezimili na drugem mestu, seveda pa s tem ne bomo zadovoljili. Prepričan sem, da bomo zaostanek hitro izničili in verjamem, da so skupne želje uresničljive,” optimistično napoveduje Cotar.

Recent Posts

Šeško natančen proti Dortmundu

RB Leipzig je danes, ob 15.30 uri, gostil Dortmund. Rdeči biki so na tekmi 31.…

18 ur ago

FOTO: V Kungoti slovesna otvoritev novega stadiona

Včerajšnji sončen dan je v občini Kungota bil zelo vesel. Po več letih čakanja so…

1 dan ago

Rogaška po streljanju enajstmetrovk do zgodovinskega finala

Nogometaši Rogaške so drugi finalisti letošnjega pokalnega tekmovanja. Slatinčani so na izjemno razburljivem dvoboju v…

3 dnevi ago

Ljubljana proti Ptujčankam ni dovolila presenečenja

Nogometašice Ljubljane bodo prihodnji mesec v Stožicah zaigrale v finalu ženskega pokala, potem ko na…

3 dnevi ago

Muri po avtogolu derbi in vstopnica za finale

Nogometašice Mure so prve finalistke pokalnega tekmovanja za ženske. Črno-bele so v Fazaneriji na derbiju…

3 dnevi ago

Gorica po loteriji enajstmetrovk do vstopnice za finale

Prvi finalisti letošnjega pokala so nogometaši Gorice, ki so na domačem terenu po streljanju enajstmetrovk…

4 dnevi ago