Moštvo celjskega prvoligaša je današnji dan izkoristilo za še tretjo v vrsti prijateljskih srečanj v pripravah na novo sezono. Potem, ko so se pred dnevi z rezultatom 2:2 v Brežicah razšli z makedonskim prvakom Rabotničkim so Celjani danes v Dravogradu odigrali srečanje proti novopečenem romunskem prvoligašu iz Craiove.  Po 90 minutah zelo zanimivega in učinkovitega srečanja so se Romuni veselili zmage s 4:6.


Uvodne minute so pripadle Craiovi, ki je povedla že v četrti minuti srečanja, ko je z glavo bil uspešen Curelea. Romuni so nadaljevali s podjetnejšo igro in bili nevarni tudi v 15. minuti, vendar pa je takrat na mestu bil Kotnik. Okrog 20. minute so Celjani od trenerja dobili navodilo, da se postavijo visoko na polovici Romunov in nasprotnike napadajo že na njihovi polovici, kar se je hitro začelo obrestovati, saj so že nekaj minut kasneje rezultat izenačili. Bajde je streljal z glavo, vendar pa je Brać njegov strel ubranil in odbil na rob kazenskega prostora kjer je bil prvi pri žogi mladi Zajc, ki je z lepim strelom z roba kazenskega prostora premagal Srba v romunskih vratih. Celjani so nadaljevali z agresivno taktiko, kar pa so spretni gostje izkoristili v 27. minuti, ko je Frasinescu izvedel hiter protinapad po desni strani in nato žogo podal v sredino kjer je ponovno bil v najboljšem položaju Curelea in zabil še svoj drugi zadetek na srečanju. Le sedem minut kasneje je Bajde uprizoril samostojno akcijo za izenačenje. Okrog 35 metrov od gostujočih vrat je kaznoval poigravanje romunske obrambe in žogo ukradel ter jo nato povedel v napad in z roba kazenskega prostora sprožil strel v daljši vratarjev kot in matiral nemočnega Braća. Do konca polčasa so več priložnosti za vodstvo zapravili gostje, najlepšo v 40. minuti, ko je Ferfelea z glavo stresel okvir vrat.

Pred začetkom drugega polčasa so Celjani zamenjali kar deset igralcev, na igrišču je iz prvega dela ostal le kapetan Gobec, medtem ko so Romuni zamenjali le tri igralce. To se je poznalo tudi na terenu, kjer je Craiova prevzela vajeti igre v svoje noge in si že takoj na začetku priigrala lepo priložnost, vendar pa je celjska vrata po strelu Frasinescuja še drugič na srečanju rešil okvir vrat. Romuni so bili zelo blizu novemu vodstvu tudi v 53. minuti, ko sta se sama pred domačim vratarjem Mujčinovićem znašla dva romunska napadalca, ki pa sta bila za odtenek prepočasna in Gobec je imel ravno dovolj časa, da je rešil situacijo. Le pet minut kasneje je ponovno bilo nevarno pred celjskimi vrati, ko se je iz oči v oči z celjskim vratarjem znašel Ivan, vendar pa je njegov strel 40-letni Mujčinović ubranil. Do spremembe izida je nato prišlo v 67. minuti, ko je Plesan zadel iz najstrožje kazni in svoje moštvo povedel v vodstvo (2:3). Pet minut kasneje bi Romuni vodstvo lahko povišali, vendar pa se je takrat ponovno izkazal najstarejši mož na igrišču Mujčinović, ki je v eni akciji izvrstno posredoval kar dvakrat. Kljub vsemu pa je bil nemočen le minuto kasneje, ko je Velcovici z izjemno globinsko podajo v domačem kazenskem prostoru našel Rocho in vezistu iz Kapverdskih otokov ni bilo težko z glavo zabiti iz neposredne bližine. Šele v 75. minuti so nato končno zapretili tudi Celjani, ko je Marcius streljal iz bližine, vendar je bil na mestu gostujoči čuvaj mreže. Na drugi strani so ponovno zapretili Romuni in ponovno je v eni akciji dvakrat uspešno posredoval Mujčinović, ki je drugi strel odbil v kot iz katerega pa je nato sledila akcija za peti zadetek Craiove, ko je drugič na srečanju zadel Plesan. Mujčinović je ponovno bile nemočen v 82. minuti, ko je bil uspešen Herghelegiu. V zaključku srečanja je Celjanom vendarle uspelo ublažiti poraz po dveh individualnih akcijah Fasvalda. V 84. minuti je z leve strani kazenskega prostora streljal v daljši zgornji kot in izjemno zadel med stičišče prečke in vratnice, tri minute kasneje pa je v situaciji iz oči v oči z vratarjem žogo z lob udarcem poslal v mrežo in poskrbel za še en lep zaključek. Tik pred koncem so Romuni sicer imeli še eno priložnost, ko je Mujčinović s pomočjo prečke rešil svoje moštvo višjega poraza.

CELJE 4:6 CSU CRAIOVA
Zajc (24), Bajde (34), Fasvald (84, 87); Curelea (4, 27), Plesan (67 11m, 78), Rocha (73), Herghelegiu (82)

Prvi polčas: Kotnik, Jakolič, Vidmajer, Krajcer, Gobec, Vrhovec, Zajc, Ahmedi, Verbič, Bajde, Žurej. Drugi polčas: Mujčinović, Močivnik, Zbičajnik, Gobec, Bilali, Miškić, Babichev, Šporn, Marcius, Fasvald, Rajšel (Pungaršek). Trener: Simon Rožman.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…