Celjani so odigrali še tretje pripravljalno srečanje. Potem ko so dvakrat gostovali pri severnih sosedih, kjer so najprej izgubili z Botevom iz Plovdiva, včeraj pa napolnili mrežo nižjeligaša St. Andrä, so danes remizirali z Rabotničkim. Srečanje z aktualnim državnim prvakom Makedonije se je na igrišču v Brežicah pričelo ob 17. uri.


Grofje so odlično začeli srečanje in povedli že v 5. minuti, ko je Vrhovec izkoristil predložek z desne in z glavo matiral gostujočega vratarja. Štirikratni makedonski prvaki Celjanom niso dolgo ostali dolžni in so izenačili že petnajst minut kasneje, ko je po samostojnem prodoru zadel občasni makedonski reprezentant Blaže Ilioski. V 23. minuti je celjsko moštvo imelo lepo priložnost, da ponovno preide v vodstvo. Na sredini igrišča je mladi Zajc potegnil v napad in na robu kazenskega prostora kombiniral z Verbičem ter se po povratni podaji nato odločil za strel, ki pa je na poti proti vratom zadela enega od gostujočih branilcev in za las zletela preko vrat. Po vmesnem strelu Makedoncev, ki je zletel mimo vrat, so s priložnostmi nadaljevali poletni Celjani in v 31. minuti je Zajc po lepi podaji Bajdeta poizkušal po tleh, vendar pa se je izkazal vratar gostov. Pet minut kasneje je blizu zadetka bil Verbič, vendar pa je njegov strel z glavo blokiral eden od makedonskih branilcev in rešil svoje moštvo pred novim zaostankom. Čeprav so Celjani pritiskali pa so bili Makedonci tisti, ki so se veselili novega zadetka pred odmorom. Prav v zadnjih sekundah prvega polčasa je ponovno bil uspešen Ilioski.

Kot je v navadni na pripravljalnih tekmah sta tudi na tej oba trenerja naredila nekaj menjav pred začetkom nadaljevanja. Zadetek tik ob koncu prvega polčasa ni zmedel Celjanov, ki so že v prvi minuti drugega polčasa bili blizu izenačenja, vendar pa je strel Bajdeta ob pomoči makedonskega vratarja stresel prečko. Po nekaj minutah zatišja pa so v 65. nato domačini vendarle izenačili, potem ko je Bajde sprejel podajo z desne in atraktivno zaključil iz polvoleja ter rezultat izenačil. Domači napadalec je bil blizu zadetka tudi tri minute kasneje, vendar pa se je ponovno izkazal gostujoči vratar. Zanj so v 74. minuti Celjani pri sodniku zahtevali rdeči karton, saj bi naj igral z roko izven kazenskega prostora in ob tem onemogočil čisto situacijo za zadetek, vendar pa igranja z roko kljub vsemu najbrž ni bilo. V zaključku srečanja so Celjani imeli še eno lepo priložnost, in sicer jo je zapravil Verbič oziroma njegov strel je ponovno ubranil danes zelo uspešen vratar makedonskih prvakov.

CELJE 2:2 RABOTNIČKI
Vrhovec (5), Bajde (67); Ilioski (19, 45)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…