Mariborčani so dolgo lomili odpor izraelskega ‘kladiva’, ki je predvsem v uvodnem delu povsem nadzoroval potek srečanja, saj so vijoličasti komajda prišli do žoge. V nadaljevanju tekme se je stanje na igrišču nagnilo v korist domačih, ki so si pripravili kar nekaj zrelih priložnosti, a je goste reševal odlični vratar Juan Pablo, ki je klonil šele v zadnji sekundi tekme, ko je moral žogo iz svoje mreže pobrati po strelu Damjana Boharja.


Ante Šimundža, trener vijoličastih, je bil po tekmi in zadetku v zadnji sekundi obračuna vidno zadovoljen, a je v uvodu potrdil, da je bila igra Maccabija takšna, kot so tudi predvidevali: “Tekma je bila takšna, kot smo si predstavljali. Vedeli smo, da so dobra ekipa in v prvih desetih minutah so dokazali, da so spoštovanja vredno moštvo. Vztrajali smo do konca in dosegli izredno pomemben zadetek. Čaka nas še zelo zahtevna tekma na Cipru. Vedno si želimo ohraniti mrežo nedotaknjeno, tokrat nam je to uspelo. Želimo si napredovanja in smo bližje, kot smo bili pred to tekmo.”

“Vedeli smo, da so izredno dobri in na začetku smo jim prepustili iniciativo, a nato smo postali ambicioznejši in nekajkrat izredno nevarno zapretili,” je o začetnem pritisku gostov, ki v uvodnih desetih minutah vijoličastim niso dovolili z žogo čez sredino igrišča, povedal 42-letni Mariborčan, ki se je dotaknil tudi zadetka v izdihljajih srečanja in slabše predstave Mendyja: “Žogo smo videli pri strelu Tavaresa že preko črte, a se nam je nato vse poklopilo, ko smo dosegli čisti zadetek. Imamo lepo prednost in nikakor ne odhajamo na Ciper z miselnostjo, da bi branili rezultat. Mendy je oddelal v obrambi izredno delo, a ga je zaradi slabše dnevne forme zmanjkalo v napadu.”

Gostujoči strateg Oscar Garcia je Mariborčanom, predvsem kar se tiče igre v drugem polčasu, priznal premoč: “V prvem polčasu smo bili boljša ekipa, igrali smo tako, kot znamo. Sem ponosen na to, kako smo igrali v prvem polčasu. V drugem je bil Maribor veliko boljši in bilo je nam izredno težko. Pričakovali smo, da bodo igrali še bolje, kot so. Bili so izredno nevarni iz protinapadov. Na koncu tekme se nam je pač zgodilo to, kar se nam ne bi smelo.”

Španski strateg, ki je leto mlajši od stanovskega kolega na mariborski klopi, je bil po tekmi z mislimi že pri povratnem obračunu, ki pa bo zaradi nemirov na Bližnjem vzhodu odigran na Cipru, kar za Maccabi ni najboljše izhodišče: “Mislim, da nas tudi na Cipru čaka podobna tekma, kot je bila v Ljudskem vrtu. Maribor se bo branil in čakal na protinapade. Verjamem, da lahko srečanje obrnemo v našo korist. Ker bomo igrali na Cipru, to za nas ne bo najbolje, saj nam ne bomo imeli pomoči naših navijačev, ki v Tel Avivu naredijo izjemno kuliso.”

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Lahko Aluminij prekriža načrte Kopra?

Danes, v zgodnjem popoldnevu, se bosta v Kidričevem pomerila, domači Aluminij in trenutno …