Nogometaši Aluminija se pospešeno pripravljajo na novo sezono med drugoligaši. Včeraj so na Rogli v odličnih razmerah za igro, stran od vročinske pripeke v nižinah, odigrali pripravljalno srečanje proti azerbajdžanskemu prvoligašu Simrqu in doživeli minimalen poraz.


Večino igralnega časa sta obe moštvi bili enakovredni, vendar pa v 90 minutah pred približno 100 gledalci, večinoma mimoidočimi pohodniki, nista postregli z velikim številom priložnosti. Gostje iz Azerbajdžana, ki imajo svoj poletni trening kamp ravno na Rogli, so prešli v vodstvo v 55. minuti ter imeli na polovici drugega polčasa še eno lepo priložnost, vendar je Kidričane rešil okvir vrat. Slednji so večkrat poizkušali s streli od daleč, najnevarnejši streli so običajno zgrešili okvir vrat.

Trener Aluminija Damjan Romih je na srečanju dal priložnost vsem svojim igralcem, potem ko je po dobri uri igre zamenjal celotno enajsterico z izjemo vratarja. Kidričani bodo priprave na novo sezono nadaljevali v sredo, ko se bodo na domačem terenu pomerili z ljubljansko Olimpijo. Srečanje bo zaradi varnostnih zahtev odigrano za zaprtimi vrati.

ALUMINIJ 0:1 SIMURQ ZAQATALA

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Bistrica visoko ugnala Ilirijo, zmaga za Beltince in remi v Velenju

Včeraj smo v okviru 22. krogu spremljali tri tekme na drugoligaških zelenicah. Videli smo …