Sezona 2013/2014 bo fantom iz Slovenskih Konjic ostala v lepem spominu. Nepremagana ekipa trenerja Simona Sešlarja je v letošnji sezoni deklasirala vse tekmece v 3. SNL vzhod in dokazala, da bo v prihodnji sezoni krojila štrene tudi najboljšim ekipam 2. SNL, kamor so se Konjičani ekspresno vrnili po enem letu igranja med tretjeligaši. Pred pričetkom priprav, Sešlar bo svoje varovance zbral danes, smo se še enkrat nekoliko ozrli nazaj v uspešno sezono.


Foto: Jure Banfi
Simon Sešlar se je z Dravinjo ekspresno vrnil nazaj med drugoligaše. (Foto: Jure Banfi)

Recept za uspeh je bil zaupanje domačim fantom, kar se je trenerju Sešlarju obrestovalo. V članku bomo predstavili igralce, ki so bili najbolj zaslužni za povratek med drugoligaše. Vratar Matevž Klevže je v letošnji sezoni na 24 tekmah dobil vsega 16 zadetkov in bil pomemben akter pri zmagah Dravinje. Konjičan,ki je prve nogometne korake naredil v domačem klubu, je v letošnji sezoni končno prišel do izraza. Pred tem je bil le menjava za Gregorja Finka, Sebastjana Čelofigo ali pa Matica Kotnika. Klevže je bil pred sezono operiran, zato je izpustil uvodna dva kroga, vendar vseeno zelo pomagal domači ekipi. Na zadnji tekmi sezone je rutinirano zadel še iz enajstmetrovke.

Obrambni vrsti je poveljeval edini igralec, ki svoje nogometne poti ni začel pri Dravinji, Siniša Borenović. Centralni branilec je bil v letošnji sezoni posojen s strani Celja in dokazal,da bi lahko kljub rosnim 20 letom konkuriral za prvo ekipo Celja. Po nekaterih informacijah iz celjskega tabora, bi lahko v prihodnji sezoni mesto pod soncem iskal v članski ekipi grofov, ki so se po koncu minule sezone odpovedali nekaterim branilcem.

Foto: Jure Banfi
Davorin Gosak je bil kljub mladosti eden od vodij ekipe. (Foto: Jure Banfi)

“Mali Messi”, kot ga kličejo navijači Dravinje, je zopet dokazal, da se Real Betis ni zastonj zanimal za njega. Davorin Gosak je v letošnji sezoni z odličnimi asistencami zaposloval soigralce v napadu. Nekdanji mladinski reprezentant je kljub devetnajstim letom igral eno glavnih vlog v članskem moštvu in se v njej odlično znašel, če bo nadaljeval v podobnem ritmu pa si lahko kmalu obeta prestop v večjo sredino.

Napadalni dvojec sta sestavljala Goran Alenc in Urban Čanderna začetku je kazalo,da bo Alenc osvojil naziv najboljšega strelca lige, a je na tekmi proti Dravi staknil poškodbo in znova zaigral šele v zadnjem krogu. Drugače je bilo z Čandrom, čigar forma se je ob koncu sezone stopnjevala iz kroga v krog. Na koncu je kapetan Dravinje pristal pri številki 23. Skupaj sta omenjena nogometaša dosegla kar 40 zadetkov, s čimer sta recimo prehitela celoten izkupiček doseženih zadetkov šestih ekip v ligi.

Foto: Jure Banfi
Urban Čander, ki je bil s 23 zadetki prvi strelec kluba, bo kariero nadaljeval v Avstriji. (Foto: Jure Banfi)

Sešlar sicer v prihodnji sezoni ne bo mogel računati na vse moči iz minule sezone. Iz Slovenskih Konjic se namreč poslavljajo Aljaž Naglič, Jernej Čerenak in Urban Čander, ki se selijo v avstrijske nižjeligaše, med drugoligaši pa bodo domačinom pomagali mladci iz celjskega nogometnega kluba, katerih imena za zdaj še niso znana ter mladi mariborski up Dino Hotić, če se ne bo prebil v prvo ekipo Maribora.

Avtor: Jaka Purg

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Aluminij in Rogaška nadaljujeta mrtvi tek

Triindvajseti krog drugoligaškega prvenstva ni prinesel sprememb na vrhu lestvice. Tam še …