Slovenska reprezentanca do 19 let je danes v zaključku priprav na oktobrske kvalifikacije za evropsko prvenstvo odigrala prijateljsko srečanje proti Poljakom. Tekma bi morala biti odigrana v Lendavi, vendar  zaradi obilnega deževja tamkajšnji teren ni bil v dovolj dobrem stanju, zato sta se ekipi pomerili v okrog 25 kilometrov oddaljenih Bakovcih.


V prvem polčasu so srečanje bolje pričeli varovanci Primoža Glihe in si lepo priložnost priigrali že po petih minutah igre, potem ko je hiter protinapad izvedel Ožbolt, podal do Primca, ki pa je v situaciji iz oči v oči streljal naravnost v gostujočega vratarja. Ožbolt je bil v ospredju tudi tri minute kasneje, ko je z leve prodiral pred domača vrata in se na robu kazenskega prostora odločil za strel, ki pa je zletel preko vrat. Pobudo so nato prevzeli Poljaki, ki so na trenutke v tem delu igre popolnoma obvladovali igro. Najlepšo priložnost je v 23. minuti imel up Wolfsburga Zawada, ki se je znašel sam pred Radikonom, ki pa je iz tega dvoboja odšel kot zmagovalec. Gostje so še naprej držali posest, vendar pa so Slovenci zabili prvi. V 36. minuti je približno 30 metrov od svojega gola Lorbek prestregel podajo in takoj v napad poslal dolgo žogo ter z njo našel Ožbolta, ki se je znašel sam pred vratarjem in ga tudi premagal. V zaključku polčasa so Poljaki zapretili še dvakrat, vendar je v obeh primerih Radikon bil na pravem mestu.

V drugem delu so Slovenci pričeli z nekoliko spremenjeno taktiko in so gostujoče igralce napadali višje na igrišču. Že po minuti igre so si priigrali prvo priložnost, ko je poizkusil Gajič, vendar mimo vrat. Mladi up Olimpije pa je vendarle bil uspešnejši sedem minut kasneje. Gostujoči branilec Jastrzembski je bil nepazljiv in je žogo podal proti svojemu vratarju, vendar jo je Gajič prestregel, obšel vratarja in žogo zabil v prazno mrežo za povišanje vodstva. Po vmesnem obdobju mirne igre so v zaključku Poljaki stopili na plin. Prvič so resneje zapretili v 68. minuti, ko je poizkusil Bartczak, vendar Radikon ni imel težav. Deset minut kasneje pa vendarle znižanje izida. Poljaki so izvajali prosti strel z desne strani in poslali visoko žogo v domači kazenski prostor, v katerem je najvišje skočil Buksa, ki je žogo podaljšal do Zawade, ki mu iz bližine z glavo ni bilo težko premagati Sorčana, ki je vstopil v igro le pet minut prej. Gostje so začutili svojo priložnost in bili blizu izenačenja v 85. minuti. Lukowski je izvajal prosti strel iz ugodnega položaja ter se odločil za neposredni strel na vrata. Žoga je v živem zidu zadela enega od domačih igralcev, spremenila smer, vendar pa je Sorčana rešil okvir vrat. V samem zaključku srečanja pa še drugi zadetek v domači mreži. Gostje so z metom iz avta poslali žogo globoko v kazenski prostor Slovencev, žogo je eden od igralcev podaljšal na drugo vratnico kjer se je ponovno na pravem mestu znašel Zawada in zabil svoj drugi gol na srečanju ter postavil končni izid.

U19 SLOVENIJA 2:2 U19 POLJSKA
Ožbolt (36′), Gajič (53′); Zawada (78′, 88′)
Slovenija: Matija Radikon (74′ Grega Sorčan), Gal Primc (88′ Blaž Kramer), Blaž Poljanec, Marko Klemenčič, Erik Gliha, Jon Gorenc Stanković, Nik Lorbek, Luka Gajič (57′ Žan Nikolič), Safet Gavranović (63′ Matic Vrbanec), Domen Jugovar (70′ Damir Bartulović), Alen Ožbolt (45′ Martin Kramarič).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…