Slovenska reprezentanca je danes v Radencih zaključila Uefa razvojni turnir za dekleta do 16 let. Varovanke Tine Kelenberger so se proti favorizirani Poljski dobro držale v prvem polčasu, ki se je končal brez zadetkov, vendar pa so Poljakinje v drugem delu pokazale kvaliteto in z dvema zadetkoma slavile z 0:2 ter se veselile še tretje zmage na turnirju in prav na vseh so mrežo ohranile nedotaknjeno.


Čeprav so Poljakinje pred srečanjem veljale za velike favoritinje, saj so tako Ukrajino kot tudi Madžarsko odpravile brez večjih težav, so se Slovenke pokazale v dobri luči in bile v prvem polčasu večino časa povsem enakovreden tekmec. Prav domače igralke so imele prvo priložnost na srečanju, in sicer v 6. minuti, ko je Ana Črnelčič na gostujoči polovici ukradla žogo ter se podala v hiter protinapad ter žogo podala Lari Prašnikar, ki je nato poizkusila s strelom iz roba kazenskega prostora, vendar je žoga zletela mimo vrat. Nekaj minut kasneje je s strelom iz okrog 20 metrov poizkusila Nika Babnik, vendar naravnost v roke vratarke Panasove. Šele v 14. minuti so prvič zapretile Poljakinje, vendar je strel za las zgrešil slovenska vrata. Poljakinje so poizkusile s strelom tudi deset minut kasneje, takrat je bila na mestu domača vratarka Sara Nemet, ki ni imela večjih težav. Do konca polčasa so mlade Slovenke imele še dve lepi priložnosti. Prvo je v 31. minuti iz bližine zapravila Urška Bratuša, ki je zgrešila cilj, štiri minute kasneje pa je Špela Kolbl po lepem prodoru na desni strani akcijo zaključila s strelom, ki je končal naravnost v dobro postavljeni gostujoči vratarki.

Poljakinje so svojo kvaliteto pokazale v drugem delu ter si priigrale kopico priložnosti. Prvo izmed njih že po sedmih minutah nadaljevanja, ko je strel iz daljine za las zgrešil vrata Nemetove. Kljub premoči na terenu pa so se prvega zadetka Poljakinje veselile šele v 68. minuti, ko je Kedzierska v kazenskem prostoru lepo sprejela žogo iz leve strani ter nato v gneči streljala v daljši kot in srečno premagala domačo vratarko. Tri minute kasneje bi Poljakinje skoraj povišale vodstvo z udarcem iz kota, vendar je Nemetova odlično reagirala in žogo odbila preko prečke v kot. Slovenija je edino resno priložnost v drugem delu zapravila v zaključku srečanja, ko je Zala Kuštrin sprejela podajo v prostor ter se znašla sama pred gostujočo vratarko, vendar pa je streljala naravnost v njo. V zadnjih sekundah so Poljakinje potrdile svojo zmago z zadetkom Zawistowske in se veselile nove zmage.

Na drugem srečanju v Odrancih so Madžarke pričakovano slavile proti Ukrajinkam in se veselile zmage z 2:0, čeprav tudi Ukrajinke niso bile brez priložnosti, saj so pri izidu 0:0 v prvem polčasu stresle prečko.

Foto: Jure Banfi
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…