Slovenska reprezentanca do 16 let je na zadnji dan Uefa razvojnega turnirja zabeležila prvo zmago, in sicer so varovanci Igorja Benedejčiča v Odrancih z 1:0 premagali reprezentanco Poljske, ki je v prvih dveh krogih kot edina imela stoodstoten izkupiček.


Obe ekipi si v prvem polčasu, ob odličnih pogojih za igro, nista priigrali velikih priložnosti in oba vratarja tako nista imela veliko dela. Veliko bolj zanimiv je bil drugi del, v katerem je domača reprezentanca povedla že po treh minutah igre, potem ko je po poizkusu predložka Nika Vajde žoga sprva stresla okvir vrat in se nato odbila do najmlajšega člana reprezentance Vitje Valenčiča, ki jo je brez večjih težav pospravil v mrežo. Največjo priložnost za izenačenje so Poljaki zapravili v 57. minuti, ko je po predložku v domač kazenski prostor najvišje skočil Marcin Listkowski, vendar pa je njegov strel zadel stičišče prečke in vratnice. Ob koncu srečanja bi domače moštvo lahko tudi povedlo, vendar pa je strel Janeza Piška z glavo zletel mimo desne vratnice gostujočih vrat.

Na drugem srečanju v Bakovcih so se minimalne zmage na tekmi med Madžarsko in Ukrajino veselili naši vzhodni sosedje, ki so po uspehu proti Sloveniji tako zmagali še drugič in se na koncu veselili osvojitve drugega mesta.

Odranci bodo v prihodnjih dneh gostili še en UEFA razvojni turnir, in sicer ženskih U16 reprezentanc in tudi na tem bodo nastopile reprezentance Slovenije, Madžarske, Poljske in Ukrajine. Vse tekme slovenske reprezentance na tem turnirju bodo predvidoma odigrane v Radencih.

SLOVENIJA 1:0 POLJSKA
Vitja Valenčič (43)
Začetna enajsterica: Rok Vodišek, Sandi Čoralič, Janez Pišek, Oskar Cvjetičanin, Jakob Novak, Sandi Ogrinec, Dejan Petrovič, Matija Rom, Rok Bužinel, Marcel Kene, Vitja Valenčič. Igrali so še: Igor Vekić, Urban Janjič, Sven Karič Šoštarič, Žiga Osvenek, Igor Kodnič, Ambrož Klančič, Niko Vajda, Gaber Petric, Veron Šalja. Selektor: Igor Benedejčič.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…