Drugi dan Uefa razvojnega turnirja reprezentanc U16 se je četa, ki jo vodi Igor Benedejčič, v Odrancih pomerila z reprezentanco Ukrajine. Domače moštvo je še drugič v dveh dneh priznalo premoč nasprotniku in izgubilo.


Ukrajinci so zelo dobro pričeli srečanje in v prvem delu prvega polčasa imeli popoln nadzor nad dogajanjem na igrišču in povedli že po devetih minutah igre. Mladi Slovenci so potrebovali dobrih 15 minut, da so vzpostavili ravnotežje na terenu in že v 18. minuti so izid poravnali. Ob prvem strelu je ukrajinskega vratarja sicer sprva rešil okvir vrat, vendar pa se je nato na pravem mestu znašel igralec Domžal Marcel Kene in odbitek potisnil v prazno mrežo. Dobrih deset minut kasneje je domača reprezentanca imela lepo priložnost za sploh prvo vodstvo na turnirju, vendar pa je ukrajinskega vratarja ponovno rešil okvir vrat. V 37. minuti je eden domačih igralcev prejel rumeni karton, kar na tem turnirju pomeni deset minutni suspenz, vendar pa Ukrajinci tega niso znali izkoristiti. V 63. minuti so se nato veselili ponovnega vodstva, potem ko so uspešno izvajali najstrožjo kazen, ki je bila dosojena zaradi igranja z roko v lastnem kazenskem prostoru. Šest minut kasneje so svoj prvi rumeni karton na srečanju prejeli Ukrajinci in Slovenija je vse sile usmerila v napad ter si v desetih minutah igre z igralcem več priigrala tri lepe priložnosti, vendar pa je prav vse uspešno zaustavil gostujoči vratar in preprečil poravnanje izida, ki bi ob koncu rednega dela pomenil izvajanje enajstmetrovk.

Na drugem srečanju v Bakovcih sta se pomerili zmagovalki prvega dela, in sicer reprezentanci Madžarske in Poljske. Svojo drugo zmago so se z zadetkom z glavo tik pred koncem rednega dela vknjižili Poljaki. Turnir se bo zaključil v torek zjutraj (10:30), ko se bo Slovenija v Odrancih pomerila s Poljaki, medtem ko se bodo v bližnjih Bakovcih udarili Madžari in Ukrajinci.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mladi slovenski up bo zaradi poškodbe odsoten več mesecev

Mladi slovenski reprezentant Nik Prelec, ki zastopa mlado ekipo Sampdorie, si je na nedavn…