UEFA je danes objavila sodniške ekipe za nedeljske tekme prvega kroga evropskega prvenstva. Glavni sodnik na tekmi med Slovenijo in Dansko bo 36-letni Švicar Sandro Schärer, ki ima kljub mladosti bogate mednarodne izkušnje. Sodniško kariero na mednarodnem nivoju je začel leta 2015, v švicarski prvi ligi pa sodi od leta 2013.


 

V tej sezoni je Schärer sodil eno tekmo skupinskega dela Lige prvakov in eno v Ligi Evropa, vključno z obračunom osmine finala med Atalanto in Sportingom ter četrtfinalom konferenčne lige med Olympiacosom in Fenerbahčejem. V vlogi pomočnikov bosta Stephane De Almeida in Bekim Zogaj, medtem ko bo četrti sodnik Litovec Donatas Rumšas. Glavni za VAR bo Fedayi San, pomagala pa mu bosta Poljaka Bartosz Frankowski in Tomasz Kwiatkowski.

 

Slovenski navijači še niso imeli priložnosti videti Schärerja soditi članski reprezentanci, vendar je pred osmimi leti sodil kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo do 21 let med Italijo in Slovenijo, kjer je igral tudi zdajšnji reprezentant Andraž Šporar. Prav tako je bil glavni sodnik na tekmi tretjega predkroga za kvalifikacije za Ligo Evropa pred štirimi leti med NŠ Muro in nizozemskim PSV-jem. V svoji karieri je Schärer sodil 11 tekem v Ligi prvakov ter 20 tekem v Ligi Evropa in konferenčni ligi. Danski reprezentanci je sodil enkrat, leta 2020 v Ligi narodov proti Belgiji, ko so Danci izgubili z 0:2.

Prvo nedeljsko tekmo med Poljsko in Nizozemsko bo sodil portugalski sodnik Artur Soares Dias, drugi dvoboj skupine C med Srbijo in Anglijo pa bo vodil izkušeni Italijan Daniele Orsato.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Evropska tekmovanja

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obe tekmi tudi pred malimi zasloni

Po včerajšnji imenitni predstavi Celjanov, bodo sezono danes uradno odprli še nogometaši B…