Želja Slovencev na letošnjem EURU je definitivno poseči po odmevnejših rezultatih. Napredovanje je brez kakršenga koli dvoma več kot dosegljivo vendar bodo morali fantje pokazati pravi obraz in željo po uspehu. Noben igralec iz trenutnega kadra še ni dosegel zadetka na velikih tekmovanjih, a imajo nekateri člani Kekove čete priložnost, da postanejo najmlajši strelci na velikih tekmovanjih. Trenutno ta naziv nosi Valter Birsa, ki je pri 23 letih zadel proti ZDA na svetovnem prvenstvu 2010. Trenutno imajo priložnost za ta naslov trije igralci: Benjamin Šeško (21 let) Žan Vipotnik (22 let) ali debitant Adrian Zeljković (21 let).


 

Benjamin Šeško je imel odlično sezono v Bundesligi, kjer je za RB Leipzig na 31 tekmah dosegel 14 golov in dve asistenci. Prav tako je v kvalifikacijah za Euro na devetih tekmah dosegel pet golov in dve asistenci, kar kaže na njegovo izjemno formo. Šeško je v intervjuju za NZS poudaril, kako pomembno mu je biti vzornik mladim igralcem: “Neverjetno sem vesel, da sem lahko nekomu vzornik. Kar čustven postanem ob tem. Zavedam se, da to ne more biti vsak, zato gradim na tem, da bi bil vzornik še večjemu številu otrok in mladim.

Na vprašanje o svojih ambicijah je Šeško dejal: “Brez dvoma se vidim na igrišču, v dresu katerega od najboljših klubov na svetu. Želim poseči kolikor se le da visoko. Nočem imeti praznih namer, ampak sem realen. Osebnostno pa si želim napredovati v mentalnem smislu, biti boljši jaz, kot sem danes.

 

Žan Vipotnik, ki je v letošnji sezoni Ligue 2 bil nepogrešljiv člen Bordeauxa, je na 40 tekmah zabil 10 golov in prispeval 4 asistence. Vipotnik je znan po svoji vztrajnosti in odločnosti na igrišču, kar bo ključno za uspeh slovenske reprezentance na Euru 2024. Debitant v reprezentanci, Adrian Zeljković, pa je na Slovaškem pri Spartaku iz Trnave na 45 tekmah zadel petkrat in enkrat asistiral. Zeljković je v tej sezoni pokazal velik napredek in pripravljenost na igro na najvišji ravni, kar bo za Slovenijo lahko velika prednost.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Evropska tekmovanja

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šporarjeva prihodnost v Grčiji je negotova

Andraž Šporar, slovenski nogometni as, bi lahko kmalu zapustil Panathinaikos, če grški klu…