Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na današnji seji določil prizorišča tekem, na katerih bo četa Srečka Katanca lovila vstopnico za evropsko prvenstvo v nogometu, ki ga bo leta 2016 v novi izvedbi z 24 reprezentancami gostila Francija.


Slovenija bo kvalifikacije začela 8. septembra, kjer jo v estonskem Tallinu čaka domača reprezentanca Estonije. Prvo domačo tekmo bo slovensko moštvo odigralo dober mesec dni kasneje, in sicer v Mariboru proti močni reprezentanci Švice. Konec leta 2014 reprezentanco nato čakata še dva gostovanja, in sicer v Litvi ter na slovitem Wembleyu v Angliji.

V Ljubljani bo Slovenija prvo kvalifikacijsko srečanje odigrala konec marca, ko bo moštvo Srečka Katanca računalo na lahke tri točke proti San Marinu. Tudi naslednja tekma bo za slovenske reprezentante domača ter za navijače zagotovo najbolj zanimiva, saj bo Slovenija v Stožicah 14. junija gostila Anglijo. Septembra Slovence čaka naporen urnik, saj bodo 5. v mesecu gostovali v Švici in se nato le tri dni kasneje poslovili od navijačev v Mariboru proti Estoniji. Zadnjo domačo tekmo kvalifikacij bo Slovenija odigrala v Stožicah proti Litvi, zaključek pa jo čaka 12. novembra v San Marinu.

V Franciji bo prvič v zgodovini evropskih prvenstev nastopilo 24 reprezentanc, kar samo po sebi odpira večje možnosti za uvrstitev na turnir. Tja vodita prvo in drugo mesto v skupini, tretje mesto pa prinaša dodatne kvalifikacije.

8. september 2014 – Estonija : Slovenija
9. oktober 2014 – Slovenija : Švica (Ljudski vrt)
12. oktober 2014 – Litva : Slovenija
15. november 2015 – Anglija : Slovenija
27. marec 2015 – Slovenija : San Marino (Stožice)
14. junij 2015 – Slovenija : Anglija (Stožice)
5. september 2015 – Švica : Slovenija
8. september 2015 – Slovenija : Estonija (Ljudski vrt)
9. oktober 2015 – Slovenija : Litva (Stožice)
12. oktober 2015 – San Marino : Slovenija

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Stožice kljub evforiji ne bodo polne, napovedanih 9000 navijačev

Kljub temu, da je Slovenijo zajela mala evforija, pa navijaškega naboja za reprezentante S…